Hopp til innhold

Leteaksjon etter treåring i Troms – funnet i god behold

En tre år gammel jente ble meldt savnet på tur med foreldrene i Kvæfjord i Troms lørdag ettermiddag. Etter intenst letearbeid ble hun funnet i god behold.

Ambulansehelikopter bidrar i søket etter den savnede treåringen.

LETER: En rekke ressurser ble satt inn i søket etter treåringen, blant annet ambulansehelikopter, som til slutt fant jenta i god behold.

Foto: Robin Lysaa

LETER: En rekke ressurser ble satt inn i søket etter treåringen, blant annet ambulansehelikopter, som til slutt fant jenta i god behold.

Foto: Robin Lysaa

Politi, luftambulanse og frivillige ressurser er i full gang med leteaksjon i et utmarksomåde ved Trastadåsen i Kvæfjord i Troms, hvor en jente på 3 år er kommet bort fra sine foreldre.

De har vært ute på tur, og jenta forsvant omkring klokken 12, opplyser politiet.

Operasjonsleder Beate Helberg sier til NRK at en rekke ressurser bidrar i søket. En hundepatrulje er i gang med søk, og helikopter er rekvirert fra Tromsø, forteller hun.

Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp bidrar alle i søket.

– Vi ser alvorlig på situasjonen, med et så lite barn på avveie i et ukontrollert miljø, sier Helberg.

En rekke ressurser mobiliseres i søket etter en tre år gammel jente i dette området i Kvæfjord i Troms.

Variert terreng

Området har variert terreng, forteller Helberg, og består av flatmark såvel som bratte partier, myrområder og bekker.

– Det er områder med en viss hellning, og et utpreget myrområde tett ved. Det er ikke veldig bratt, men det er heller ikke flatt der.

– Det er noen elver og bekker i området, men ikke i umiddelbar nærhet, sier Helberg.

Beate Helberg

Operasjonsleder Beate Helberg. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Foto: Elise Holdal / NRK

Politiet har som kjent satt inn en rekke ressurser, og oppfordrer privatpersoner i området som ønsker å bidra inn i søket, med å avvente.

– Dersom noen ser en liten tre år gammel jente vandrende alene må de selvfølgelig melde fra. Men vi vil ikke oppfordre privatpersoner til å starte leteaksjon selv nå.

Like etter 14.30 melder politiet at jenta er funnet i god behold. Hun ble lokalisert i terrenget fra lufta av luftambulansen, og letearbeidet avsluttes.