La ned gamlejobben – nå er hun ute av Stortinget

Arbeiderpartiets Ingalill Olsen går en uviss arbeidsfremtid når hun nå går av som stortingsrepresentant.

Ingalill Olsen Arbeiderpartiet

Ingalill Olsen er ferdig som stortingsrepresentant. Hjemme venter ikke stillingen som pedagogisk konsulent. Den stillingen har hun selv lagt ned.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Olsen har en bakgrunn fra skoleverket i hjemkommunen Måsøy i Finnmark, før hun ble ordfører og stortingsrepresentant.

Men hennes gamle jobb er nå borte, fordi hun selv har fjernet den som ordfører.

– Jeg var pedagogisk konsulent før jeg ble ordfører. Som ordfører la jeg selv ned stillingen for å spare penger, sier hun.

– Må være andre jobber

Olsen er den eneste av dagens stortingsrepresentant fra Finnmark som ikke blir gjenvalgt. Hun fortviler ikke av den grunn.

– Det må være andre jobber til meg i skoleverket. Men jeg har trivdes med alle jobbene jeg har hatt, og det kommer jeg til å gjøre i framtiden også, sier hun.

Ligget i kortene

Selv om hun røk ut av finnmarksbenken er Olsen likevel fornøyd med valgresultatet for Ap i fylket.

– Det har ligget i kortene lenge. Sist valg fikk Arbeiderpartiet tre mandater, og det var første gang på 24 år, så dét var nok en større overraskelse enn at det ikke gikk denne gangen. Når jeg ser at Finnmark Ap jevnt over ligger på cirka 40 prosent da har vi gjort et godt valg, og jeg er fornøyd med det, sier Olsen, som også er leder i Finnmark Ap.

Finnmark Ap har en foreløpig oppslutning på 39,7 prosent, noe som er ned 5,7 prosent fra forrige stortingsvalg for fire år siden.

Ap er derimot fortsatt største parti, med Høyre på 21,5 prosent på neste plass.