La ned ni, reddet to

Politikerne i Troms kutter i videregående skole.

Fylkesrådet i Troms bestemte tirsdag at ni linjer ved videregående skoler i fylket skal legges ned eller ikke bli etablert.

I utgangspunktet ville fylkesråd for utdanning, Pål-Julius Skogholt, også legge ned to linjer ved Sjøvegan videregående skole, men det skapte sterke reaksjoner. Derfor snudde han og fylkesrådet.

- I utgangspunktet var det et ekstremt vanskelig valg å legge ned, men på grunn av alle opprop fra politikere, så har vi valgt å snu fordi engasjementet viser at linja har livets rett. Vi får bare håpe at de økonomiske rammene holder, sa Skogholt til fylkestinget i dag ifølge folkebladet.no.

Politikerne regner med å spare 8,9 millioner kroner når de nå legger ned to fag på Skjervøy, tre fag i Nordreisa, ei linje på Breivika videregående skole og ei linje på Rå. Samtidig etablerer man ikke planlagte linjer på Bardufoss og på Høgtun.

Blant de tilbudene som blir borte er industriteknikk og maritime fag på Skjervøy, service og samferdsel og formgivingsfag i Nordreisa, og tannhelsesekretær på Breivika.

– Det er to grunner til at vi nå legger ned. Det ene er at vi har et prognostisert underskudd på utdanningsetaten på 28 millioner kroner i år. Da må vi ta vekk noen små tilbud. Ingen av de linjene vi har lagt ned har mer enn tre søkere til høsten, og det er klart at med en så presset økonomisk situasjon kan vi ikke ha tilbud med så få søkere, sier Skogholt til NRK.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Programleder Sveinung Åsali gir deg Nordnytt

Programleder Sveinung Åsali gir deg Nordnytt