Hopp til innhold

Kvinne (38) alvorlig skadd i klatreulykke

Kvinne (38) falt under isklatring ved Rottenvikfossen ved Lyngseidet lørdag formiddag. Hun har pådratt seg alvorlige skader, opplyser UNN.

rottenvikfossen

Kvinnen (38), som er kanadisk statsborger, klatret i et privat følge med to andre da hun falt. Politiet i Troms melder på Twitter at kvinnen pådro seg flere brudd.

Kvinnen ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) med et ambulansehelikopter som ankom sykehuset ved 1315-tiden.

– Hun er alvorlig skadd, men situasjonen er stabil og det er ikke snakk om livstruende skader. Hun er innlagt for oppfølging av skadene, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved UNN til NRK lørdag ettermiddag.

Mistet fotfestet halvveis i fossen

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.30.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer sier til NRK lørdag ettermiddag at de har fått opplyst at turfølget på tre hadde klatret 20 meter opp i fossen, og at de var på vei ned igjen da den kanadiske kvinnen skal ha mistet fotfestet og falt.

– Kvinnen skal ha falt ti meter, ifølge opplysninger som vi har fått fra de andre i turfølget. Vi vet ikke nøyaktig hva som har gått galt, og vi har ennå ikke fått snakket med de to andre i turfølget. De to kom fra hendelsen uskadd, sier Meyer.

Ifølge operasjonslederen er den kanadiske kvinnen bosatt i Troms.

Ambulanseflyet lettet fra UNN like etter klokken tolv lørdag formiddag, og politiet i Troms meldte klokken 12.20 at kvinnen var tatt hånd om av helsepersonell. Kvinnen skal ha vært ved bevisshet da helsepersonell ankom stedet.

Laster Twitter-innhold