Kutter kostnader - sier opp direktør

Sydvaranger gruve fortsetter å kutte i kostnadene for å berge driften i Kirkenes, og nå er tidligere utviklingsdirektør Harald Martinsen gått over til å bli konsulent for selskapet.

Sydvaranger Gruve AS, Kirkenes

Sydvaranger gruve kutter ytterligere kostnader, nå er det en direktør som går.

Foto: Piera Balto / NRK

Det skriver Sør-Varanger Avis. Tidligere utviklingsdirektør Harald Martinsen bekrefter til avisen at han har startet et konsulentselskap, og sluttet i Sydvaranger gruve AS(SVG). Grunnen til endringene i selskapet er den pressede økonomiske situasjonen pågrunn av fallende malmpriser på det internasjonale markedet.


– Vi har mange ganger sagt at vi skal snu alle stener, og i dette tilfellet er det min tur, simpelt hen fordi den nåværende økonomiske situasjonen ikke lenger gjør det forsvarlig å beholde min jobb som en fulltidsstilling, skriver Martinsen til Sør-Varanger Avis.

Store planer

Samtidig som selskapet nå varsler kutt, vil de sette i gang en storstilt økning av produksjonen av malm.

Fredag arrangerte SVG i samarbeid med Kirkenes næringshage et møte for å informere næringslivet i Kirkenes om dagens situasjon. Der sa direktør Ismo Haparanta at de ønsker å mer en dobble produksjonen frem mot 2020 - for å overleve. Leverandører støtter selskapet, men planen er omstridt. Mangel på ferskvann gjør at selskapet må bruke enorme mengder kjemikalier for å rense vannet for gjenbruk.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo