Kun finpussen gjenstår før den utrolige futsal-festen i Tromsø

For åtte år siden hadde vel ingen trodd at en vennegjeng fra Tromsø skulle arrangere futsalkamper på internasjonalt toppnivå i hjembyen sin. Men på onsdag braker det løs.

Futsal

Ingvill Korneliussen prøver å vaske vek gammelt håndballklister fra underlaget som skal brukes i UEFA-cupkampene i Tromsø denne uken.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– De har ikke spart på klisteret. Vi har skrubbet hele banen siden dekket ble lagt, sier Ingvill Korneliussen.

Hun ligger på kne i Tromsøhallen med kluten i hånden. Onsdag skal Sjarmtrollan spille UEFA-cup i futsal på hjemmebane. Kampene skal spilles på et helt nytt dekke, som Tromsø kommune har kjøpt fra arrangøren av håndball-VM. Det blå underlaget er dermed fullt av klister som må fjernes.

I tillegg sliter Tromsøhallen med lekkasjer i inngangspartiet. Men arenasjef Magnus Leonhardsen er sikker på at de skal være klar til futsalfest på onsdag.

– Det går fort å få hallen i perfekt stand, sier han.

Sjarmtrollan klar for UEFA-cup-debut på hjemmebane.

Arrangørene jobber lange dager for å få Tromsøhallen klar for futsalfest.

Smått utrolig

Futsal

Trener for Sjarmtrollan, Simen Johansen, tror laget hans har gode muligheter når de møter internasjonal motstand.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

I 2009 satt Sjarmtrollans trener Simen Johansen og noen andre kompiser rundt et kjøkkenbord på Stakkevollan i Tromsø og pratet om muligheten for å starte et futsal-lag.

I februar vant laget eliteserien i futsal, og kvalifiserte seg dermed for UEFA-cupen.

– Det er en litt uvirkelig følelse. Vi startet for ni år siden med en gjeng med 17-åringer, og nå står vi her og skal lage internasjonal futsalfest, sier Johansen.

God stemning i garderoben.

Slik feiret Sjarmtrollan seriegullet i februar. Foto: Robin Andersen

De kommende dagene skal de spille tre gruppespillkamper, mot lag fra Skottland, Bulgaria og Nederland. Og Johansen tror Sjarmtrollan har en reel mulighet til å gjøre det bra.

– Alle lagene bortsett fra det bulgarske er helt nye i UEFA-cupsammenheng. Ingen av lagene har møtt hverandre tidligere, så det er en åpen og spennende gruppe, sier han.

– Vi har jo spilt kampene våre tidligere i Breivikahallen, og bare tapt en hjemmekamp på alle disse årene. Vi satser på å fortsette den rekken.