Kulturcruise langs norskekysten

Fra torsdag 31. oktober til mandag 11. november var en stor gjeng fra Berlevåg på rundreise med hurtigruta til Bergen og tilbake. Over 90 personer var med, noe som vil si ca. 9% av befolkningen på stedet.

Av:

Jan Einar Straumsnes

De som var med var Berlevåg mannsagforening med partnere og Berlevåg Hornmusikk/storband med partnere. Ordfører Steinar Hansen stillte også opp for å promotere Berlevåg med egen stand ombord. Om bord viste man også frem produkter laget i Berlevåg.

Meningen med turen var å fremme kystkulturen og hurtigruta som knutepunkt langs kysten, noe man nok kan si var vellykket. Det var til tider nærmest 17. mai-stemning på de steder som båten anløp.

I Risøyhamn kom Andenes Mannskor om bord og fulgte med til Sortland.

På turen sørover til Bergen og tilbake til Trondheim var det «Finnmarken» som var vertsskap, mens resten av ferden gikk med «Kong Harald». Og et av de mange fantastiske inntrykkene som sitter igjen når jeg tenker tilbake på turen er den fantastiske servicen ombord. Det var aldri nei å få fra mannskapet.

Sammen med alle de kulturelle innslagene på turen, sitter jeg igjen med en tanke: Jeg er utrolig glad for at jeg fikk med meg denne turen.

Se bildene fra turen!

Lyd og video

  • Om bord var også reporter Jan Einar Straumsnes, og her får vi høre litt av det han opplevde på turen (18:38) Windows Media Audio

Se også

  • Halvveis og like blid

Lenker

  • Se bildene fra turen!
  • Berlevåg kommunes internettsider