Hopp til innhold

Kronprinsen var lærer i Tromsø

H.K.H. Kronprins Haakon var torsdag lærer ved Kvaløya videregående skole i Tromsø.

Video Kronprinsen om framsnakking

Kronprins Haakon ble spurt om begrepet framsnakking da han besøkte Tromsø 16.september. Se video her!

I Tromsø besøker kronprinsen Kvaløya videregående skole der han skal delta på en opplæringsdag for skoler som ønsker å gjennomføre Global Dignity Day 20. oktober.

Kronprinsen fikk en mottakelse lærer bare kan drømme om, med stående applaus. Og litt skryt om Tromsø skulle vel bare mangle?

Hør intervju med kronprinsen og elevene her!

– Det er utrolig bra å være tilbake i Tromsø. Jeg er så heldig at jeg har hatt muligheten til å låne fjellheimen deres innimellom, og jeg er veldig glad i dette området, åpnet Kronprins Haakon med.

Men det var ikke natur som stod på læreplanen til Kronprins Haakon - det var verdighet.

Snakket om verdighet

Dignity Day er et kurs i verdighet for elever. Hensikten er å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er, hvordan det angår alle og hva man kan gjøre for å øke egen og andres verdighet.

Kronprinsen har selv vært med å etablere Global Dignity.

– Det er viktig for oss å snakke med ungdom om viktige ting. Kanskje få dem til å stille spørsmål ved hvordan de ønsker å bruke livet sitt, hva de er opptatt av, hvordan de kan bidra. For meg er det utrolig spennende å jobbe med ungdom, og vi ønsker å lykkes i å få unge til å tenke gjennom disse tingene, fortellerkronprinsen.

Fikk ny energi

Kurset gjennomføres i samarbeid med veiledere fra Troms Røde Kors, Troms fylkeskommune og frivillige organisasjoner. Fylkesordfører Terje Olsen og Tromsøs varaordfører Gunild Johansen vil også være til stede.

Etter besøket fortalte Kronprinsen forteller til NRK turen til Kvaløya Videregående skole har gitt han ny energi.

– Det er veldig inspirerende å høre unge og engasjerte mennesker snakke om viktige ting, sier Kronprins Haakon.

Dignity Day arrangeres 20. oktober, 200 videregående skoler her i landet er med på det, og verdighets dagen markers også i over 30 land.

Framsnakker ofte

Kronprinsen tok begrepet framsnakking i bruk da han forsvarte sin søster etter den siste tidens medieoppslag. Også det ble et tema under besøket i Tromsø.

Se nett-tv av kronprinsen om framsnakking øverst i artikkelen!

– Jeg mener framsnakking er et godt begrep. Som jeg oppfatter det, så innebærer det å snakke pent om noen når de ikke er der, sa kronprinsen.

Og selv framsnakker han hele tiden.

– Bare i dag har jeg framsnakket flere personer, sier Kronprins Haakon.

Siste fra Troms og Finnmark