Hopp til innhold

Kristins (35) pride-flagg har blitt stjålet to ganger

I løpet av to uker har hammerfestingen opplevd å få ubudne gjester om natta.

To ganger på kort tid har noen tatt regnbueflagget til Kristin Wennberg.

Etter at det første regnbueflagget ble stjålet festet Kristin Wennberg det nye fast med tau. Men det tok ikke lang tid før flagg nummer to ble sporløst borte.

Foto: Privat

Kristin Wennberg, som selv er skeiv, synes det er viktig å markere pride i juni. Derfor syns hun at det er ekstra trist at noen har stjålet regnbueflaggene hennes.

1. juni satt hun opp det første flagget.

– Da jeg våknet opp den 2. juni så jeg at flagget og stanga var borte. Jeg leitet rund leilighetsbygget i tilfelle det hadde blåst ned, men fant det ikke, sier Wennberg.

To ganger, på to uker

På Facebook ba hun gjerningspersonen levere flagget tilbake. Det dukket aldri opp.

– Jeg kjøpte meg et nytt flagg og hengte det opp. For å være på den sikre siden så brukte jeg tau til å feste både flagget og stanga. Det fikk henge i fred til natt til 14. juni, sier Wennberg.

Det som møtte henne morgenen etter var en flaggløs balkong, og et tau som hang rundt stolpen. Da skrev 35-åringen et nytt innlegg på Facebook der hun nok engang ba om å få flagget sitt returnert.

Stjålet prideflagg

Wennberg trodde først at flagget hadde blåst bort og festet det nye med tau. Men det hjalp lite når tyver har vært på ferde.

Foto: Privat

Les også Flere regnbue­flagg ødelagt: – Vi må være på vakt

Brent prideflagg

Ubehagelig opplevelse

– Hva tenker du om at noen har stjålet flaggene dine?

– For det første er det en uting å ta eller ødelegge andre sine ting! For det andre så synes jeg det er ekkelt at noen har vært oppå verandaen min.

Hun har ikke noe imot at folk har forskjellige meninger knyttet til pride, men ønsker at andre kan la folks ting være i fred.

– Det plager ingen at jeg har et regnbueflagg på min balkong. Det at folk synes det er greit, eller morsomt, eller kult å ødelegge for andre synes jeg ikke noe om. Jeg hadde håpet at vi var kommet lengre enn dette i 2024, sier hun.

Tyveri av pride-flagg

Noen har gått inn på eiendommen til Wennberg og tatt med seg regnbueflagget hennes.

Foto: Privat

Venter på en formell anmeldelse

I helga sendte hun en e-post til Finnmark politidistrikt.

Stasjonssjef ved Hammerfest politistasjon Terje Wikstrøm forteller at han kjenner til saken gjennom media, men har ikke fått en formell anmeldelse.

– Slik opplysningene foreligger nå, er det å anse som et tyveri fra et sted. Og så er det spesielt at det har skjedd to ganger. Men vi har ikke opplysninger på at det er noe annet enn tyveri, sier Wikstrøm.

Politiet kan ikke si noe at dette er hatkriminalitet før de har etterforsket saken. Det kan de ikke gjøre før saken er anmeldt.

Les også Nina ville ha ro om skolesekken – da begynte pride-bråket

Fylkespolitiker Nina Danielsen i Finnmark og den omstridte skolesekken med regnbuesymbol (innfelt)

Bare enkelthendelser

Fylkesleder i FRI Troms og Finnmark Camilla Maline Karlsen er glad for at de bare har opplevd enkelthendelser der folk har hindret pridemarkering.

– Vi syns det er veldig trist at enkeltmennesker hindrer sitt eget lokalsamfunn i å være med og feire og symbolisere ønsket om mangfold, toleranse og likeverd i samfunnet. Så vi håper virkelig at flagget hennes kommer snart til rette, sier Karlsen.

For Karlsen og fylkeslaget har de registeret at flere og flere viser støtte til pride, hun trekker frem at de enda har en vei og gå.

Camilla Maline Karlsen, leder for FRI Troms og Finnmark.

Camilla Maline Karlsen, leder for FRI Troms og Finnmark.

Foto: Privat

Fått mye støtte

Det har vært mye reaksjoner i kommentarfeltet til innlegget til Wennberg.

– De aller fleste har vært veldig støttende å syns ikke noe om at noen ødelegger for andre. Det er jeg veldig glad for. Så er det jo selvfølgelig alltid noen som synes de er morsomme.

Hun forteller også at det blir kjøpt inn et tredje flagg.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark

Bertine Johnsen og Magnus Akselsen Rose på en strand i Finnmark.

Det koker i Nord-Norge: Delte badestrand med rein

Håkon Haldorsen sitter på panseret på Opelen sin rett utenfor Opel fabrikken i Frankfurt, Tyskland.

Håkons eventyr: Fra Alta til Marokko i en veteranbil

Brannhelikopter slipper vann over terreng i Brumunddal.

Setter to helikoptre i beredskap i Nord-Norge