Hopp til innhold

Krim i Troms

 • Anmeldt for droneflyging i Tromsø

  En utenlandsk statsborger er anmeldt og ilagt et forelegg på 10.000 kroner for ulovlig droneflyging i Tromsø.

  Det skriver politiet i Troms på Twitter.

  Flygingen skal ha skjedd ved Prestvannet, som er innenfor forbudssonen på fem kilometer rundt Tromsø lufthavn.

 • Ulovlige våpen funnet etter brann i skjul i Tromsø

  I forbindelse med en brann i et skjul i Sørbotn i Tromsø onsdag, fant politiet en god del ammunisjon og ulovlig oppbevarte våpen. Det skriver de på Twitter. Funnet ble beslaglagt, og det ble opprettet sak mot en mann i 70-årene. Skjulet ble totalskadd i brannen.

 • Etterlyst mann pågrepet i Norge

  En drapsdømt mann ble denne uken pågrepet og siden fremstilt for varetektsfenglsing i Nord-Troms og Senja tingrett. Mannen hadde en arrestordre på seg i hjemlandet, og er begjært utlevert dit, viser rettsdokumentene.

  Mannen ble dømt til fengsel i 9 år og 6 måneder for drap, og det er opplyst at det gjenstår mer enn et år av soningstiden, ifølge myndighetene i hjemlandet. Mannen, som ble prøveløslatt, mener imidlertid at arrestordren er uriktig fordi han mener å ha fullført prøvetiden etter løslatelsen, og at dommen er ferdigsonet. Myndighetene i hjemlandet konstaterer at mannen har brutt vilkårene for prøveløslatelsen, og derfor må tilbake i soning. Dette skal ha blitt avgjort etter et rettsmøte i hjemlandet i desember i fjor, der mannen selv skal ha vært tilstede.

  Mannen er foreløpig varetektsfengslet i fire uker, eller frem til vilkårene for overlevering er prøvd av retten og overlevering eventuelt er gjennomført. NRK har så langt ikke lyktes i å få kommentar fra politiet eller mannens forsvarer.

 • Mann i Tana truet flere med kniv

  En beruset mann i 30-årene er pågrepet av politiet for å ha truet flere personer med kniv på morgenkvisten lørdag. På Twitter skriver politiet i Finnmark at pågripelsen skjedde uten dramatikk. Den pågrepne fremstilles for lege.

 • Drapssiktet 26-åring avhørt av politiet

  Tirsdag ble den 26-år gamle mannen som er siktet for drap av sin egen far avhørt av politiet.

  – Han har forklart seg i stor grad som samsvarer med de opplysningene politiet allerede har i saken, sier mannens forsvarer, Ken Olav Warth.

  Han forteller at tema videre vil handle om straffskyld, og at mannens helsetilstand skal vurderes med tanke på tilregnelighet.

  Mannen har også forklart motivet bak drapet.

  – Ut ifra hvordan jeg forstår han, har det ikke vært noe bakenforliggende, det har vært mer en situasjon som har oppstått i boligen, sier Warth.