Krim i Troms

 • Må tre år og tre måneder i fengsel

  Hålogaland lagmannsrett har redusert tingrettsdommen med tre måneder og dømt en Troms-mann i 20-årene til tre år og tre måneders fengsel for grov narkotikaforbrytelse. Mannen fraktet 2 kilo amfetamin og 5 kilo hasj fra Oslo til Lenvik. Han ble stoppet av politiet i ruspåvirket tilstand i Balsfjord med deler av partiet i bilen. Til sammen fire personer er dømt i saken.

 • Dømt til 8 måneder i fengsel

  En mann i 20-årene fra Troms er dømt til fengsel i åtte måneder, blant annet for å ha slått en fengselsbetjent i hodet, skallet og/eller sparket til sammen tre politibetjenter, slått en vekter ved Jekta storsenter, truet en butikkansatt og klort en annen butikkansatt i ansiktet. Under transport til Tromsø fengsel stakk han av og var på frifot i et par dager.

 • Strafferabatt i grov narkotikasak

  En mann i 50-årene får i Nord-Troms tingrett betydelig strafferabatt etter å ha blitt tatt med 180 gram amfetamin i Tromsø. Lang liggetid hos politiet, tilståelse, alvorlig nyrelidelse og det at mannen er aleneforsørger er årsaker til mild straff.

 • Fortsatt ikke oversikt i narkosak

  Tyskeren som utpekes som hovedmann i den store narkotikasaken i Tromsø er fengslet i fire nye uker. I følge kjennelsen har politiet fortsatt ikke full oversikt over involverte i saken, herunder finansieringskilder, innførselsledd og mottakerledd.

 • De fleste voldtektssakene henlagt

  Troms er blant politidistriktene som tar ut flest tiltaler i voldtektssaker. Men, de fleste sakene blir henlagt. Kun 16,2 prosent av ferdig etterforskede voldtektssaker ender med tiltale. Det viser en ny kartlegging i VG. Avisen har kartlagt 4213 ferdigbehandlede saker i perioden fra 2015 til 2017. 614 endte i rettssak.