Hopp til innhold

Krever inndragning av konsesjonene

Gjenvalgt leder Ingalill Olsen i Finnmark Ap, krever innstramming i leveringsforpliktelsene, i etterkant av Kystaksjonen. Med seg har hun et enstemmig fylkeslag i ryggen.

Ingalill Olsen

Ingalill Olsen og Alf E. Jakobsen har sammen med et enstemmig Finnmark Ap vedtatt å kreve innstramming av leveringsforpliktelsene, og i verste fall inndragning av konsesjonene for Aker og Havfisk.

Foto: Gyda Katrine Hesla / NRK

– Finnmark Ap har alltid vært opptatt av leverinsgbetingelsene, og at de skal innfris. Vi ser at det blir et større og større gap mellom det som blir levert, og det som var intensjonen med denne ordninga, sier gjenvalgt leder i Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen.

Under årsmøtet i Finnmark Ap i Alta denne helga, har diskusjonen gått på hva som nå skal gjøres videre politisk i etterkant av Kystaksjonen.

Vil ha innstramminga

Fylkespartiet sier i en enstemmig uttalelse at de ønsker den tidligere foreslåtte innstrammingen av leveringsplikten gjennomført.

– Hvis ikke så mener vi at konsesjonene skal inndras og refordeles til Finnmark og Finnmarksflåten, samt at de skal gjøres uomsettelige, påpeker Olsen.

Hun sier regjeringen nå må ta grep og ryddes opp i saken, og det er regjeringen sitt ansvar. De

– Kystopprørert langs hele kysten er tverrpolitisk, med folk også fra regjeringspartiene. Så jeg er sikker på at den sittende regjeringen er nødt å ta det på alvor, sier Ap-lederen.

«Et ran av våre ressurser»

«At leveringsplikten ikke overholdes er et ran av våre fiskeressurser. At aktivitetsplikten ekke overholdes er et ran av arbeidsplasser langs kysten av Finnmark. Dette aksepterer ikke Finnmark arbeiderparti.», heter det i uttalelsen fra årsmøtet.

Har dere tatt hardt nok i med denne uttalelsen?

– Vi kan i grunnen ikke ta hardere i enn at konsesjonene inndras. Vi stiller jo noen krav først, før det skal gjøres. Om det er mulig å få innskjerpet konsesjonsbetingelsene til det de egentlig var ment som, så trenger vi ikke gå veien om inndragning. Det er likevel det som må til om ikke dette løses, mener Olsen.

– Det er aldri for sent

Hun mener det ikke er for sent å jobbe for å sikre aktivitet og arbeidsplasser innen fiskeri i Finnmark.

– Det er aldri for sent. Fisken er en evigvarende ressurs som alltid har gitt oss arbeid i Finnmark, og som fortsatt skal gjøre det. Det er noe vi aldri kan slutte å kjempe for, fastslår hun.