Krangelen er i gang

Alta kommune kan spare 65 millioner kroner ved å omorganisere.

skoler og sykehjem kan bli lagt ned i kommune
Foto: Kai Erik Bull / NRK

En rapport slår fast at Alta kommune kan spare opp mot 65 millioner kroner ved å omorganisere helse- og omsorgstilbudet.

Men mens rådmannen ber om tid til å planlegge omstruktureringen, er krangelen om pengene allerede i full gang blant politikerne.

Alta kommune kan spare flere titalls millioner kroner ved å omorganisere og effektivisere pleie- og omsorgstilbudet i følge en fersk rapport.

Opposisjonen i kommunen har allerede forslagene klare for hva de ønsker å bruke potensielle ekstra-millioner til.

Video nsps_upload_2008_12_15_18_38_14_331.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Reporter: Rune Berg. Foto/redigering: Kai Erik Bull.

- Vi har stor etterslipp på blant annet bygninger, veier og gatelys. En annen ting som er viktig, er at vi får ressurser til fremtidige behov. For Alta kommune er i startfasen av eldrebølgen, og da må vi ha en effektiv drift til de som har behov av riktig nivå i fremtiden også, sier leder i Alta Høyre Arnt Ivar Pedersen.

Men arbeiderpartipolitiker og hovedutvalgsleder for helse og sosial Finn Reginiussen tar ikke opposisjonspartienes budsjettforslag seriøst.

- Jeg har sagt det er useriøst. Det er som å fremme et forslag som ikke har en realitet i seg. Når man ser på måten de har bygd forslaget opp på ser man at de forholder seg til en tenkt virkelighet, sier Reginiussen.

Rådmann Bjørn Atle Hansen ber politikerne vente litt før de begynner å krangle om pengene.

- Poenget er jo at diskusjonen foregått nå er at noen forsvarer alt som har vært og ingenting har vært feil. Så er det noen som sier at sektoren sløser og bruker 60 millioner mer enn det som er nødvendig. Da misbruker man rapporten, sier Hansen.