Hopp til innhold

Sandberg-bok eskalerer konflikten i Frp

Konflikten i Troms Fremskrittsparti er ytterligere skjerpet etter årsmøtet i helga. Per Sandbergs bok får skylden for at konfliktnivået øker.

Sandberg + forside bok

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg boikottet årsmøtet til fylkespartiet sitt i Troms. Han mener Sandberg burde fått reaksjoner på boken sin, og oppgir det som grunn for sin fraværet sitt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

På årsmøtet til Troms Frp i helga kritiserte gjenvalgt fylkesleder Geir Are Winther sin egen stortingsrepresentant Øyvind Korsberg for å ha boikottet årsmøtet.

– Det er svært beklagelig at Øyvind Korsberg som vår eneste stortingsrepresentant ikke er tilstede på årsmøtet, sier Geir Are Winther.

– Mange er skuffet

Winther sier at mange av delegatene har reagert på at Korsberg ikke er tisltede på møtet, og han skjønner dem godt.

Øyvind Korsberg (Frp)

Det verkker reaksjoner i Troms Fremskrittsparti at strotingsrepresentant Øyvind Korsberg boikottet årsmøtet.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det er denne forsamlinga som har stått på for å få han valgt til Stortinget, og så svarer han oss ved å boikotte møtet vårt. Han skal få høre fra oss, sier Winther bestemt og tydelig skuffet.

NRK referer uttalelsen fra fylkeslederen til Øyvind Korsberg, men han mener fylkespartiet kan takke seg selv for denne situasjonen.

– Kan skylde seg selv

– Jeg ba dem vurdere en reaksjon på Per Sandbergs bok, der jeg og andre Frp’ere fra Troms blir utskjelt. Når så ikke skjedde, tolker jeg det som at de støtter Sandbergs framstilling i boka. Det kan jeg ikke akseptere, sier Korsberg.

Konsekvensen er at Korsberg bare forholder seg til sitt politiske oppdrag fra velgerne i Troms, og til de som fremmer saker til han. Det samarbeidet går utmerket, forsikrer han.

– Forholdet til styret er anstrengt. Den organisatoriske delen av fylkespartiet kan derfor andre ta seg av, sier Korsberg til NRK.

Korsberg tar ingen selvkritikk for sin rolle i konflikten.

– Jeg har bare fulgt partiets spilleregler, men føler her at fylkespartiet og jeg er på kollisjonskurs når det gjelder den mye omtalte boka til nestleder Per Sandberg.