Kommuneansatt tilstår millionbedrageri

En tidligere ansatt i Flyktningtjenesten i Tromsø kommune har innrømmet bedrageri av flere millioner kroner.

Rådhuset i Tromsø

Den bedragerisiktede tidligere ansatte i Tromsø kommune har tilstått underslag.

Mannen skal ha erkjent straffskyld for grovt bedrageri i politiavhør. Det bekrefter sjef for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll overfor NRK.

Yngve Myrvoll

Sjef for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll leder etterforskningen i bedragerisaken.

Foto: Arne Egil Tønset / NRK

Mannen har ikke ønsket å få oppnevnt advokat, og han er ikke varetektsfengslet fordi politiet ikke mener det er fare for bevisforspillelse.

Skatteetaten reagerte

Det var torsdag at det ble kjent at en mann som tidligere hadde en sentral stilling i Flyktningtjenesten i Tromsø kommune var siktet for grovt bedrageri av 4,5 millioner kroner.

– Skatteetaten gjorde kommunen oppmerksom på uregelmessigheter i drifta. Det ble gjort såpass alvorlige funn at kommunen anså dette som grovt bedrageri, og saka ble derfor meldt til politiet. Det sa byrådsleder Øyvind Hilmarsen til NRK torsdag.

Etterforsker videre

Det er gjennomført lange avhør av siktede. I tillegg er boligen hans ransaket. Politiet skal analysere materialet som er samla inn, og det dreier seg blant annet om opplysninger fra bankkonto og andre databeslag.

Politiet vil fremdeles ikke si noe om hvilken stilling mannen hadde i Flyktningtjenesten i Tromsø kommune, eller hvordan bedrageriet har skjedd.