Finalen i Klassequizen 2017
Foto: NRK

Klassequizen i Finnmark

Oppsummert

Det er klart for en ny sesong med klassequiz i Finnmarkssendinga. Tiendeklassinger i hele landet kjemper om å få tittelen - Norges smarteste tiendeklassinger. To lag fra Finnmark skal være med i landsfinalene på NRK 1 til våren.

 • Vadsø vant første finalen

  Elevene fra Vadsø ungdomsskole går videre til landsfinalen i Klassequizen i Oslo. Dette ble klart etter at den første av to regionale finaler ble holdt i Nesseby i dag. De fikk et poeng mer enn motstanderne fra Nesseby oppvekstsenter. På fredag skal elever fra Rypefjord og Øksfjord ut i ilden. Følg med på hvem som stikker av med neste finaleplass på NRK Finnmarkssendinga på din radio fredag klokka 14.30.

  Emil Steen Bakken Andrea Klæbo Wie Vebjørn Hansen-Lind
  Foto: Anniken Pedersen / NRK
 • Syv poeng til Kjøllefjord skole

  Mandag tok tiendeklassingene ved Kjøllefjord skole i Lebesby kommune syv poeng i Klassequizen. Onsdag er det tid for siste skole ut i quizen, da er det Skjånes skole i Gamvik kommune som skal prøve seg.

 • Fjordtun skole med ni poeng

  Fjordtun skole fikk ni poeng, og deler andreplassen med Høgtun, Mehamn og Nesseby. Vadsø ungdomsskole leder Klassequizen, og har 11 poeng. Men vi har fortsatt to skoler igjen. Kjøllefjord og Skjånes skole - og de hører du neste uke i Finnmarkssendinga.

 • Breilia skole med syv poeng

  Elise, Mia og Oddbjørn samlet inn 7 poeng til Breilia skole, i Hammerfest. De er da fire poeng bak Vadsø ungdomsskole, som leder Klassequizen. På fredag kan du høre hvordan det går med Fjordtun skole, i Rypefjord.