Klar for verdenskjent filmfestival nok en gang

Ole Giævers nye film får premiere under filmfestivalen i Berlin i februar.

Ole Giæver

Bilde fra Ole Giævers nye film «Fra balkongen»

Foto: pressefoto

Ole Giæver slår på stortromma når han i februar har premiere på sin splitter nye film.

Filmskaperen fra Tromsø reiser nemlig til Berlinalen i Tyskland for å vise filmen «Fra balkongen» for aller første gang. Det er tredje gang at tromsøværingen blir invitert til den verdenskjente filmfestivalen.

– Jeg er svært takknemlig og stolt over at jeg med «Fra balkongen» får komme tilbake til Berlinalen for tredje gang. Vi er nå helt i siste innspurt for å få filmen ferdig til sin verdenspremiere. Jeg har bokstavelig talt levd med denne filmen i to og et halvt år, og jeg gleder meg enormt til endelig å få dele den med publikum. Det skal bli veldig spennende å se hvilke tanker, spørsmål og diskusjoner som oppstår i etterkant av visningene, skriver regissøren i en pressemelding.

GERMANY-ENTERTAINMENT-FILM-FESTIVAL-BERLINALE

Det er tredje gang Ole Giæver gjester filmfestivalen i Berlin.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Tid- og romodyssé

«Fra balkongen» er beskrevet som en tid- og romodyssé, og følger Ole og familien hans gjennom ett år, i hverdager, høytider, minner og fantasier.

«Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag og hva det vil si å være et menneske», står det å lese i pressemeldingen.

Ole Giæver har tidligere laget spillefilmene «Fjellet »og «Mot naturen», i tillegg til en rekke kortfilmer.

– Det er fantastisk at «Fra balkongen» får sin verdenspremiere i Berlin. Det er en stor anerkjennelse til filmen og til Ole Giæver som regissør. At han vender tilbake til Berlin for tredje gang på rad, sier noe om hvor godt han blir mottatt internasjonalt, sier produsent Maria Ekerhovd.

«Fra balkongen» får kinopremiere i Norge til sommeren.