Kjører 4.000 kilometer for å dekke valget i Finnmark

For å kunne dekke valget i Finnmark må NRK kjøre 4000 kilometer – like langt som fra Alta til Roma.

Valdgekning 2015

Her er deler av valgmannskapet til NRK Finnmark og Amedia. Fra venstre: Rolf Jakobsen, Stian Eliassen, Svein G. Jørstad, Gyda Katrine Hesla, Robin Mortensen, Kenneth Strømsvåg, Arne Reginiussen og Morten Ruud.

Foto: Ole Sommarset / NRK

Valglogo

Mandag 3. august starter valgkampen i NRK Finnmark. I samarbeid med Amedia i Finnmark skal det arrangeres debattmøter med ordførerkandidatene i alle fylkets 19 kommuner, pluss en egen fylkestingsdebatt – totalt 20 debattmøter. Først ut er Hasvik kommune i Vest-Finnmark. Deretter går det slag i slag før siste debattmøte, som er fylkestingsdebatten, i Tana bru torsdag 10. september.

Valgdagen for årets kommunevalg er mandag 14. september.

Laster kart, vennligst vent...

Det skal arrangeres debattmøter i alle fylkets 19 kommuner. I tillegg blir det en egen fylkestingsdebatt i Tana bru.

Publikum er velkomne

Etter debatten i Hasvik, som foregår i kommunestyresalen i Breivikbotn mandag, blir det debatt i Loppa på tirsdag, Alta på onsdag, og Kvalsund på torsdag.

Se tidsplan for alle debattmøtene i faktaboksen til denne artikkelen.

Debattmøtene er selvfølgelig åpne for alle, og det legges opp til at publikum kan komme med spørsmål til panelet underveis.

Alle debattmøtene starter klokken 19.00, og sendes direkte på nett-TV både hos NRK Finnmark og iFinnmark.no.

Debattlederne fra NRK Finnmark er Gyda Katrine Hesla og Robin Mortensen, mens Svein G. Jørstad og Kenneth Strømsvåg stiller fra Amedia.

Debattlederne

Debattlederne blir (fra venstre) Svein G. Jørstad (iFinnmark), Gyda Katrine Hesla (NRK), Robin Mortensen (NRK) og Kenneth Strømsvåg (iFinnmark).

Foto: Ole Sommarset / NRK

Like langt som til Roma

Totalt må valgmannskapet kjøre 4000 kilometer for å dekke valget, med utgangspunkt i hovedkontoret i Alta. Det er like langt som fra Alta til Roma i Italia. Eller Oslo-Trondheim tur-retur – fire ganger.

– Det er slik Finnmark er. Bor du i dette fylket så blir du vant til at det er langt til neste by eller tettsted. Nabobyen er som regel minst et par timers biltur unna. Derfor føles en kilometer i Finnmark kortere enn en kilometer på Østlandet, sier distriktsredaktør Morten Ruud.

NRK Finnmark har en helt ny produksjonsbil stappfull av teknisk utstyr som skal brukes for å få produsert TV-sendingene. Derfor må mannskapet bruke bil fra sted til sted. Ifølge distriktsredaktør Ruud er det helt naturlig i et så stort fylke som Finnmark.

– Rett og slett fordi det ikke er noen alternativer til bilen når du skal komme deg rundt i hele fylket.

Laster kart, vennligst vent...

Distansen som NRK Finnmark skal kjøre ut fra hovedkontoret i Alta for å dekke valget i Finnmark er like langt som til Roma i Italia.

Riksdebatt i Karasjok

Det blir debattmøter på alle ukedager før valget, mandag til torsdag. Unntaket er fredagene. På grunn av den enorme logistikken for å kunne arrangere debattmøtene må disse dagene brukes til transport.

Eneste unntaket er uke 36. Den uka blir det ingen debattmøter for kommunevalget. NRK Finnmark skal nemlig arrangere en TV-debatt på NRK1 i samarbeid med valgapparatet til NRK Marienlyst i Oslo. Dit kommer det både riks- og lokalpolitikere, og det er helsepolitikk som står på agendaen.

Største noensinne

De 20 debattmøtene som skal arrangeres i Finnmark er den største valgsatsingen til NRK Finnmark noensinne. At valget skal dekkes i samarbeid med Amedia-avisene Finnmark Dagblad og Finnmarken er også unikt.