Kjemper i motvind mot Valjok

Rytterne i Offroad Finnmark føler seg allerede mørbanket – og fortsatt gjenstår tre fjerdedeler av rittet.

Erik Skovgaard Knudsen

Fjorårsvinner Erik Skovgaard Knudsen har et godt grep om teten også i årets utgave av Offroad Finnmark. Nå kjemper han og makker Per Thomsen seg videre fra Lakselv til Valjok i motvind.

Foto: Steinar Vik/Offroad Finnmark

– Jeg er spent på hvordan kroppen fungerer, for vi har følt oss ganske mørbanket etter den første fjerdedelen. Da har vi bare tre fjerdedeler igjen, sier Einar Bjørn i Team ASEB i 700-kilometeren i terrengsykkelrittet Offroad Finnmark.

Klokken 08.52 onsdag satte Tromsø-laget ut som nummer to fra sjekkpunktet i Lakselv – 51 minutter bak det danske lederlaget Team Craft/Racing Viking.

Nå venter 82 kilometer til neste sjekkpunkt i Valjok. Men mens det var medvind til Lakselv, er det meldt om motvind til Valjok.

– De sier det egentlig ikke er vind dette her, så da er det vel ikke det, sier Bjørn tappert.

Team ASEB forlater sjekkpunkt Lakselv i Offroad Finnmark 700.

Andreas Setting (t.h.) og Einar Bjørn er foreløpig på andreplass i 700-kilometeren i Offroad Finnmark. Se intervju med dem før de forlater Lakselv. Video: Rune Berg/NRK

Klar for motvind

Erik Skovgaard Knudsen på det danske lederlaget foretrekker motvind på den kommende etappen, istedenfor på nattens tøffe etappe gjennom Stabbursdalen nasjonalpark. Der var det heldigvis medvind.

– Det var godt med medvind i natt, for det var tøft gjennom Stabbursdalen. Nå får vi kjempe litt med motvind i de lettere partiene, forhåpentligvis. Men vi vet jo ikke hvordan traseen ser ut, og vi kan bli overrasket, sier han.

Lederlaget er ventet inn til Valjok klokken 14 onsdag. Deretter går neste etappe til Karasjok, hvor det er obligatorisk hvile på tre timer.

Team Craft/Racing Viking forlater sjekkpunkt Lakselv i Offroad Finnmark 700.

Se intervju med Erik Skovgaard Knudsen i denne videoen. Video: Rune Berg/NRK

  • Følg deltakerne i 700-rittet i kartet under

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kart Offroad Finnmark 700» i nytt vindu