Hopp til innhold

Kjemper for å bli trodd i retten

De to som står tiltalt for å ha slept en 22-åring etter bilen sin, hevder beskyldningene fra den fornærmede bare er oppspinn.

Slept 2 km etter en bil

Ryggen til den fornærmede 22-åringen var dekket av bandasjer etter hendelsen.

Foto: Privat

22-åringen fra Nesseby som sier han ble slept to kilometer etter en bil i mars i fjor, kjemper for å bli trodd i retten.

Aktor i saken Jon Bertelsen mangler avgjørende tekniske bevis for det som skal ha skjedd på festen i mars i fjor. Samtidig sier begge de tiltalte at beskyldningene mot dem er rent oppspinn.

– Det er bare oppspinn. Jeg skjønner ikke hvor beskyldningene kommer fra, sier den 31 år gamle tiltalte som utpekes som hovedmann av den fornærmede i saken.

Er slektninger av offeret

Aktor Jon Bertelsen i rettssaken der to personer er tiltalt for å ha slept en 22-åring etter bilen, mangler tekniske bevis i saken.

Aktor Jon Bertelsen i rettssaken som nå går i Indre Finnmark tingrett.

Det var på veistrekningen i Nesseby at 22-åringen sier han ble slept med bil i to kilometer. Han forteller at han var bakbundet og hang etter føttene mens han prøvde å beskytte hodet så godt han kunne.

Ved en avkjøring tok bilen en U-sving, og da slo han hodet så hardt at han svimet av.

De to som står tiltalt i Indre Finnmark tingrett er slektninger av offeret. 31-åringen er utpekt som sjåfør og hovedmann, mens en 29-åring passet på og lånte ham bilen som ble brukt.

Bare oppspinn

Rettssak i Indre Finnmark tingrett, der to står tiltalt for å ha slept en 22-åring etter bilen i 2 km. Forsvarer er Gøran Møller-Christensen.

Forsvareren for 31-åringen, Gøran Møller-Christiansen i rettssalen i Indre Finnmark tingrett i Tana.

I Tingretten avviser 31-åringen at krangel om reinbeite var tema på festen, og som årsak til noen krangel. Han forteller at fornærmedes storebror har truet ham på livet. Dette er broren også dømt for i Indre Finnmark tingrett i juni, ifølge forsvarer.

Tiltalte mener redsel for fornærmedes bror er grunnen til at vitner ikke møter opp.

– De tør ikke møte opp fordi de er redd for broren til fornærmede, sier han.

Heller ikke den andre tiltalte kjenner seg igjen i det fornærmede har forklart.

– Forklaringa er litt vill, forklarer han til retten.

Han kan i likhet med den utpekte hovedmannen ikke huske noen krangel fra festen. I ettertid har han vitnet mot broren til fornærmede, der broren altså ble dømt for drapstrusler. Tiltalte har i ettertid holdt seg unna bygda.

– Etter denne episoden har jeg skjermet meg veldig mye fra bygda, sier han.

Tre vitner manglet

Advokat Gøran Møller-Christiansen som er forsvarer for den påståtte hovedmannen, brukte i dag tid på å bore i det han mente var selvmotsigelser fra offeret.

Bevisene blir ikke bedre av at tre vitner mangler. På rettsssakens første dag lette politiet etter to som ennå ikke var innkalt. En tredje var på en båt ved Jan Mayen.

Det er åpenbart uheldig at viktige vitner ikke får kommet til ordet. Forsvareren insisterer på at disse skal høres.

Om ikke de to mennene blir dømt for selve handlingen, er tiltalen utformet slik at de kan dømmes for å ha medvirket, oppfordret, unnlatt å gripe inn eller stilt bilen til disposisjon.

Det er satt av to dager til rettsforhandlingene.

Tiltalt for legemsbeskadelse

Slik så skadene ut etter bilferden på veien i Nesseby.

Foto: Privat

Nyheter fra Troms og Finnmark