Hopp til innhold

Kirkenes nye sykehus gir flere lokale oppdrag

NHO Finnmark sier det er gledelig at byggingen av Kirkenes nye sykehus gir jobb til lokale bedrifter.

Skisse nye Kirkenes sykehus

Skisse av nye Kirkenes sykehus, som skal stå ferdig i 2017.

Foto: Helse Finnmark

I mai startet arbeidet med å bygge nytt sykehus i Kirkenes, der det lokale selskapet AS Oscar Sundquist i Kirkenes snart avslutter sin del av arbeidet.

Fredag 18. desember ble det klart at Kirkenes Byggservice er innstilt på kontrakt på bygging av plan 1, som er første del av det nye sykehusbygget.

Med dette er en tredjedel av kontraktsverdien rundt sykehusbyggingen tildelt lokale bedrifter i Kirkenes, skriver Finnmarksykehuset i en pressemelding.

I tillegg til Kirkenes Byggservice som starter opp med sin del av jobben i mai 2015, skal det tyske firmaet Cadolto Fertiggebäude GmbH gjennomføre fase to og tre av byggingen.

Det tyske selskapet er også avhengig av lokale underleverandører, i sine deler av byggeprosessen.

Marit Helen Pedersen

Regiondirektør Marit Helene Pedersen i NHO Finnmark.

Foto: Liv Pedersen

Regiondirektør Marit Helene Pedersen skriver i en mail at NHO Finnmark vil gjøre oppmerksom på at denne leveransen/dette innkjøpet er et pilotprosjekt i NHOs nasjonale leverandørprosjekt.

– Vi har arbeidet regionalt og nasjonalt for å bringe de lokale leverandørene fram i dialogkonferanser med byggherre i januar i år. Det er svært gledelig at enda en lokal tilbyder er i tet i tillegg til Sundquist som er i gang med grunnarbeidene, skriver Pedersen i mailen.

Det var Finnmarkssykehuset som tok initiativ og ønsket å prøve ut, om de oppnådde positive effekter ved å gå i dialog med markedet på en ny og utvidet måte.

NHO Finnmark har arrangert workshoper, og har bidratt til samtaler mellom leverandører og oppdragsgivere.

De mener det er viktig at anskaffelsesprosesser blir gjennomført så alle leverandører får muligheten til å bli med og få ta del i den stimu­leringen dette gir.

Kirkenes sykehus

Slik ser dagens sykehus ut i Kirkenes.

Foto: Knut-Sverre Horn

Siste fra Troms og Finnmark