Drillo: – Det klareste alternativet som indreløper

Drillo vurderer Yttergård Jenssen mot Portugal.

Kan få sjansen mot Portugal

Fra benken til banen? Både Steffen Iversen og Ruben Yttergård Jenssen startet på benken mot Island. Begge kan bli viktige mot Portugal på Ullevaal tirsdag.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Tromsøs midtbanespiller Ruben Yttergård Jenssen kan bli «kaninen» trollmannen Drillo drar opp av hatten mot Portugal på Ullevaal tirsdag. 22-åringen kom aldri på banen i Reykjavik fredag, men er mye nærmere laget denne gang. Det bekrefter landslagssjef Egil Olsen overfor NRK.

– Ruben representerer det klareste alternativet som indreløper, sier Drillo.

– Hvor aktuelt er det?

– Når Per Ciljan (Skjelbred) er ute og Jan Gunnar (Solli) måtte kaste inn håndkledet nå, så sier det seg selv at det er ganske aktuelt, svarer landslagssjefen.

Ruben er klar

For Fulham-reserven Bjørn Helge Riise leverte ingen stor kamp på Island. Og opplevde sjokket på Ullevaal i formiddag med å se sin storebror liggende bevisstløs i tre-fire minutter på Ullevaal-gresset.

Om Drillo vraker lillebror Riise mot Portugal gjenstår å se.

Uansett er Ruben Yttergård Jenssen mer enn klar dersom han skulle få sjansen mot Portugal – enten fra start eller som innbytter.

– Ja, helt klart. Jeg har hatt en uke på meg nå til å forberede til dette her. Og jeg er kvitt den sykdommen som plaget meg i forrige uke. Så jeg er klar til å stå bra på, sier Yttergård Jenssen.

Kjent med rollen

Han er godt kjent med indreløper-rollen.

– Det passer meg perfekt. Vi har lagt om i Tromsø nå og jeg spiller i den rollen der. Så jeg vil få gode sjanser til å bidra offensivt i en slik rolle, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Han har startet samtlige eliteseriekamper for Tromsø under Per-Mathias Høgmo i fjor og i år.