Hopp til innhold

Kamskjell-drama i «Skårungen»

Dommeren underkjente rensinga av ett av kamskjellene.

Sandra Bjørndal jubler

Sandra Bjørndal jubler etter seier i duellen.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

I den femte episoden av «Skårungen» på NRK1 var det Oddmund Hansen som gikk tapende ut av duellen og måtte forlate resten av gjengen.

I duellen skulle han og Sandra Bjørndal åpne fire kamskjell så raskt som mulig, rense dem og ta ut muskelen. Ekspert Arne Duinker ga deltakerne opplæring før duellstart, og fungerte også som dommer.

Måtte rense på nytt

Oddmund var raskest, lå hele tida litt foran Sandra, men da brettet med de fire musklene ble vist fram til dommer Arne, ble det ene underkjent. Og mens Oddmund rensa den ene muskelen som ikke ble godkjent, rakk akkurat Sandra å levere inn sitt brett. Alle kamskjellene hennes ble godkjent.

Kamskjell-drama i Skårungen

Her faller avgjørelsen. Det ene kamskjellet til Oddmund underkjennes, og Sandra vinner duellen.

– Hjertet pumper skikkelig, og nå er jeg veldig glad. Jeg var utrolig spent, det gikk litt i ball under opplæringa. Men jeg skjønte ved det første skjellet at dette kunne jeg, det var bare å gasse på.

– Kjipt å ryke ut

For Oddmunds del er «Skårungen»-eventyret over.

– Jeg fokuserte kun på meg selv, og fulgte ikke med på Sandra i det hele tatt. Dessverre tapte jeg, det er frustrerende. Vi har hatt mye uflaks på «Sivertsen Jr.», marginene har ikke vært på vår side. Det er kjipt å ryke ut, dette har vært en stor opplevelse, en reise jeg aldri kommer til å glemme.

Oddmund Hansen

Oddmund Hansen er ute av «Skårungen».

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Dermed er fem av 12 deltakere ute av «Skårungen». Neste episode sendes mandag kveld klokka 19.45.

Du kan se de fem første episodene her.