Hopp til innhold

Kampvotering i Troms Høyre

Det blir sannsynligvis en kampvotering om nestledervervet i Troms Høyre i ettermiddag.

Årsmøtet i Troms Høyre 2015

Avgått byråd for finans, Anne Berit Figenschau, er på årsmøtet i Troms Høyre i dag.

Foto: Lars Egil Mogård/NRK

Anne Berit Figenschau er enstemmig innstilt av valgkomiteen til dette vervet. Men det skjedde før forrige helga. Da oppsto det stor dramatikk på nominasjonsmøtet til Tromsø Høyre.

Resultatet av møtet ble at ordfører Jens Johan Hjort trakk seg fra høstens kommunevalgliste . Byråd for finans, Anne Berit Figenschau gikk også av på dagen.

Valgkomiteen i Troms Høyre vil ikke endre innstillinga om nestleder. Og Anne Berit Figenschau sier til NRK nå i formiddag at hun ikke har hensikt å trekke seg fra vervet, men hun er forberedt på at det kan bli en kampvotering.

Hun har før møtet kontaktet både ledelsen i Troms Høyre lokalt, og partiorganisasjonen sentralt om det var greit at hun stiller. Hun er innstilt på fortsatt å gjøre en jobb for Høyre.

Motstand mot Figenschau

Men etter det NRK erfarer, er det blant mange av de 88 delegatene som er samlet i Tromsø nå i dag, motstand mot at Figenschau skal bli nestleder. Det utelukkes ikke at det fremmes et forslag på en motkandidat. Dette forslaget vil neppe komme fra utsendinger fra Tromsø Høyre. Det skal for øvrig være en skriftlig avstemning seinere i ettermiddag.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen ønsket delegatene velkommen til Tromsø.

– Ja, velkommen til en by der alt kan skje, sa Hilmarsen – og fikk applaus fra forsamlinga.

Valgkomiteen hadde innstilt Jens Johan Hjort som utsending til landsmøtet i partiet i april.

Hjort var ikke til stede på fylkesårsmøtet lørdag. NRK forstår at det vil bli fremmet forslag om at Hjort ikke skal reise til landsmøtet, ettersom han sitter på «politisk oppsigelse» i Tromsø.

Det blir sannsynligvis en kampvotering om nestledervervet i Troms Høyre i ettermiddag.

Siste fra Troms og Finnmark