Kamilla (15) stilte statsråden til veggs om dumping av gruveavfall

– Han går veldig rundt grøten i svarene sine.

NU årsmøte

Kamilla Elene Samuelsen (15 år), påtroppende fylkesleder Finnmark, møtte i dag samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Foto: Sunniva Sollied Møller (begge foto) / NRK

Da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fredag besøkte Natur og Ungdoms (NU) landsmøte i Fredrikstad, fikk han blant annet møte Kamilla Elene Samuelsen (15 år), påtroppende fylkesleder Finnmark.

– Er du personlig for gruveaktiviteten i Kvalsund? Og, til tross for hva partiet ditt mener, hva mener du personlig om at de har tenkt å dumpe såpass mye giftig avfall i fjorden, var spørsmålene hun stilte.

Det Kamilla spurte statsråden om, var utslippstillatelsen til Nussir i Finnmark. I fjor ga Miljødepartementet gruveselskapet grønt lys til å dumpe gruveavfall i Repparfjorden som ligger i Kvalsund kommune. Dette har fått miljøbevegelsen til å steile.

– Rundt grøten

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen i Fredrikstad fredag for å besøke årsmøtet til Natur og Ungdoms landsmøte.

Foto: Sunniva Sollied Møller / NRK

Og Kamilla virket ikke helt fornøyd med svarene hun og andre NU-ere fikk fra Solvik-Olsen i dag:

– Han går veldig rundt grøten i svarene sine. Han svarer aldri direkte på mange av spørsmålene han har fått. Han var, heldigvis, direkte på mitt spørsmål og svarte at han var personlig for aktiviteten, sier hun.

Å utøve sivil ulydighet, å lenke seg fast i Kvalsund, har vært tatt opp på NUs landsmøte. Dette anbefalte ikke Solvik-Olsen dem til å gjøre under dagens besøk.

– Min anbefaling er at sola oftest skinner på de snille barn, sa han.

– Helt feil!

Slik reagerer Kamilla på Solvik-Olsens utspill.

– Man skal absolutt si hva man mener og hva man står for. Det man står for er rett så lenge man selv mener det, sier hun.

– God utfordring

Til tross for at Solvik-Olsen og ungdommene ikke var enige i alt, forteller statsråden til NRK at han hadde glede av å besøke NUs landsmøte:

– Jeg synes det var spennende å være her og møte engasjert ungdom som både tar opp de store, globale spørsmålene og de veldig lokale. Det å bli utfordret på alt på en gang, er bra. Så var det åpenbart at noe er vi enige om, mens andre ting er vi uenige om, sier han.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali

Se Nordnytt 19:45 med programleder Sveinung Åsali