Kaja Bremnes platedebuterer

Kaja Bremnes er i studio for å spille inn sin første plate.

Kaja Bremnes (Foto: Eir Nilsen)

Innspillinga foregår i et platestudio i kultursenteret Kysten i Tromsø.

– Dette blir ei plate i gammel god forstand, der det analoge går framfor det digitale, sier artisten.

– Jeg er veldig spent på hva folk sier, fordi det er veldig annerledes enn noe av det jeg har hørt før, mye av det. Jeg håper at folk liker det, men jeg må jo bare fortsette med det jeg gjør. Men det blir spennende!

– Jeg syns vi har kommet fram til noe som er meg. Jeg spiller på alle spektre.
Plata går fra helt stille rolige låter med piano og sang, til blåseorkester og 30-manns kor og synthesizere og litt pop.

Variert musikk

Det er ikke så lett å sette Kaja Bremnes i en bås.

– Det er ikke så mange båser som inneholder det jeg holder på med sier hun. Jeg har veldig variert musikk, og føler ikke at jeg hører til i noe spesiell bås. Det går fra veldig stille ting til veldig store ting med fullt orkester.

Et av instrumentene Kaja foretrekker er en autoharpe, et gammelt bluegrass instrument fra USA.

– Dette er det eneste instrumentet som er oppfunnet i USA. Det har mange strenger å spille på, bokstavelig talt, og den har mye klang. Man kan gå fra små stille ting til noe veldig stort.
Det er ikke så mye av den på plata, men den ligger under der.

Gir ut på vinyl


– Er det noe vits i å satse på ei plate i dag, når folk i veldig stor grad laster ned fra nettet, og platesalget går ned?

– Det er godt å ha en plate ute for å ha noe å vise til, for å få oppmerksomhet. Ei plate kan være det som genererer jobb, få spille konserter.

– Jeg kommer også til å gi ut på vinyl, og det er faktisk noe som er veldig voksende og på tur til å bli ganske stort. Jeg leste at vinylsalget var like stort som det var i 1990, og det stiger.

– Jeg tror det er fordi folk vil ha noe som håndfast og som varer. Det er flott å ha noe som er såpass konkret. Og det er jo veldig varm og deilig lyd på vinyl. Jeg tror dette er en motvekt til alt det digitale.

– Når man nå kjøper en vinyl så får man også en kode slik at man kan laste det ned på ipoden. Jeg har i alle fall behov for å være litt mer analog, avslutter Kaja Bremnes, som ikke kan si nøyaktig når plate kommer ut, men det kommer til å skje snart.