Hopp til innhold

Jeger fikk en stein på flere hundre kilo over seg, men nekter å gi opp årets jakteventyr

– På jakt må jeg jo – allerede i morgen, sier jeger Otto Nylund.

Otto Nylund (t.h) sammen med jaktkamerater

Her er Otto Nylund (til høyre) i lag med sine jaktkamerater før uhellet.

Foto: PRIVAT FOTO

Det var sist lørdag det som ikke skulle skje, skjedde. Tradisjonen tro var Otto Nylund (63) på jakt på Senja i Troms i lag med kamerater fra Tranøybotn jaktlag, da han skulle opp ei ur, med mye stein. Han fikk overbalanse, og i ren refleks tok han tak i det nærmeste han kunne for å holde seg fast. Men steinen han holdt fast i var løs.

– Med det samme jeg tok tak i steinen, kom den trillende ned mot meg. Jeg klarte å vri meg unna, slik at jeg unngikk å få hele steinen over meg, forteller den uheldige jegeren.

Men steinen traff låret, og hofta, og Nylund ble liggende bom fast. Han anslår at steinen veide mellom 400 og 500 kilo.

Tranøy kommune

Holdt hodet kaldt

Otto Nylund lot seg ikke skremme, der han lå alene i terrenget. Han klarte å varsle jaktlaget via jaktradioen han hadde med seg, og fikk etter hvert tak i sin egen telefon som han brukte til å ringe AMK-sentralen. Det ble sendt både ambulansehelikopter og ambulanse til stedet.

– De ville ha GPS-koordinatorene, og da de fikk det visste de nøyaktig hvor jeg befant meg, forteller jegeren som ikke fikk panikk av å ha en gedigen stein over seg.

Jaktkompisene kom til en halv times tid etter uhellet skjedde, og fikk løfta vekk steinen. Noe mer turte de ikke å gjøre før ambulansepersonellet i helikopteret kom til.

Den skadde jegeren ble fløyet til sykehuset i Tromsø, der han var innlagt til observasjon over natta.

Jeger fikk stor stein over seg - fløyet til sykehus

Klar til ny dyst

Jegeren hadde englevakt, og fikk ingen brudd i møtet med steinen.

– Jeg er noe øm i låret og i hofta, men ellers går det bra, sier Otto Nylund, som vil berømme ambulansepersonell og luftambulansen for deres innsats.

– Nå er det vel hjem til Tranøybotn og pleie helsa?

– Nei, jeg er ikke så skadet at jeg ikke kan gå på jakt. På jakt må jeg jo, allerede i morgen. Men, jeg vil nok ikke gå til postene lengst unna, humrer jegeren på vei ut av sykehuset i Tromsø.