Japansk oppladning for Bendiksen

Nå gleder Thomas Kind Bendiksen (24) seg til debut på det norske A-landslaget.

Bendiksen i Japan

Thomas Kind Bendiksen og lillesøsteren Camilla feiret julaften i dette antrekket i Tokyo. I neste uke debuterer harstadgutten på A-landslaget.

Foto: Instagram / Privat

Bendiksen blir den neste Tromsø-spilleren som debuterer på A-landslaget. Det skjer under oppholdet i Abu Dhabi der Per-Mathias Høgmos Norge skal møte Moldova og Polen onsdag og lørdag i neste uke.

– Jeg håper å få sjansen i løpet av de to kampene. Og gleder meg til debuten, sier Kind Bendiksen til NRK.

Feiret jul i Japan

Oppladningen til turen har vært spesiell for harstadgutten. Først noen dager i Thailand. Så ble jula feiret sammen med familien i Japans hovedstad, Tokyo.

– Det gjorde godt med litt tid sammen med familien etter en lang sesong, sier Kind Bendiksen.

Men på grunn av landslagsuttaket ble oppholdet i øst kortere enn planlagt.

– Thomas ønsket å reise hjem til Harstad for å komme på rett kjøl tidssone-messig før samlingen i Emiratene, sier pappa Viggo Bendiksen – fortsatt på ferie i Østen.

Har fått noen balløkter

Hjemme i Harstad har Kind Bendiksen fått trent fotball.

– Har hatt noen balløkter sammen med noen fra Medkila. I tillegg har jeg fulgt et treningsprogram både fra TIL og fra forbundet. Og føler at jeg er godt forberedt til samlingen, sier Kind Bendiksen, som sammen med flere andre nordnorske spillere dro fra Gardermoen til Abu Dhabi torsdag formiddag.

I ettermiddag er det trening på Al Zayed Sports Complex.

– Målet mitt under samlingen vil være å markere meg såpass at jeg kan være med i vurderingen når Høgmo skal ta ut troppen til EM-kvaliken til høsten. Dette er en god mulighet til å vise seg fram, sier Kind Bendiksen.

Blir i TIL?

Han har i ferien ikke brukt energi på et mulig klubbskifte i vinter. Kind Bendiksen har vært linket til både Strømsgodset og Rosenborg.

– Jeg har prioritert å ha ferie – og koble helt av. Og vet derfor ikke noe mer enn at jeg er TIL-spiller også i 2014. Dette er det ikke jeg som styrer – men klubben, sier Kind Bendiksen.

– Men hva med at signalet fra Høgmo om at spill i 1. divisjon er lite forenlig med landslagsspill?

– Det er et tydelig signal. Og noe alle skjønner. Men som sagt – dette er det ikke jeg som styrer. Uansett er det jeg tenker på nå å få vist meg fram på samlingen – og forhåpentligvis ta vare på de sjansene jeg måtte få mot Moldova og Polen, slutter Thomas Kind Bendiksen.