Jaktulykken: – Nyttig rekonstruksjon

Politiet har fått et veldig godt bilde av hva som skjedde under jaktulykken i Balsfjord, der en mann døde.

Stormoen søppelfylling i Balsfjord

Det var i dette området ved Stormoen søppelfylling i Balsfjord jaktulykken skjedde.

Foto: / NRK

Onsdag kveld gjennomførte politiet rekonstruksjon av jaktulykken i Balsfjord, som skjedde i februar. En 41 år gammel mann ble siktet for uaktsomt drap, etter å ha truffet Mads Håvard Larsen med et skudd under revejakt.

Politiet har under rekonstruksjonen fått god og viktig informasjon, sier etterforskningsleder hos politiet, Katrine Grimnes.

Katrine Grimnes

Katrine Grimnes, etterforskningsleder hos politiet.

Foto: Arild Moe / NRK

– Det som skjer under rekonstruksjonen er at vi går i lag med siktede. Han viser oss hva han har gjort, og forteller om de vurderingene han har tatt underveis. Når vi ser de to tingene i sammenheng gir det oss et veldig godt bilde av det som har skjedd, og vi kan sammenholde det med øvrige opplysninger som vi har i saken, sier Grimnes til NRK.

Terpet på hendelsen

Ulykken skjedde ved avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune, og både den omkomne og 41-åringen var jegere. Under rekonstruksjonen måtte siktede forklare flere ganger hva som skjedde ulykkesdagen, sier hans forsvarer Svein Kristian Wikstrøm.

– De har gått gjennom hendelsen både tre og fire ganger, der min klient har påvist og forklart på hvert enkelt punkt hva som har skjedd. Det har vært greit å ha vært her og ha fått sett området, sier Wikstrøm.

Forsvareren sier hans klient har hatt det tøft etter hendelsen, og at han hele tiden har ønsket å belyse saken.

Også etterforskningslederen sier siktede har samarbeidet godt.

– Han har bidratt veldig godt under hele saken, både i tidligere avhør og under rekonstruksjonen, sier Grimnes.

Nå skal politiet sammenfatte informasjonen som kom fram under rekonstruksjonen. Etterforskningen avsluttes om en måneds tid.