Her kan du se jakttvillingene fra Nord-Troms igjen

«Ut i naturen»-programmet om søstrene Johanne og Kristine Thybo Hansen fikk både jaktforkjempere og -motstandere til å reagere da det ble sendt på NRK1. Nå kan du se programmet igjen på nett.

Johanne og Kristine Thybo Hansen
Foto: Harald Albrigtsen / NRK

Tvillingene fra Nord-Troms lever for å være ute i naturen og i TV-programmet er vi med dem på småviltjakt på Arnøya.

Se hele programmet her:

Nærmere Ronja Røverdatter kommer man ikke, og her kan du gange det med to... Tvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen er unge, men likevel erfarne jegere fra Reisadalen i Troms. Vi blir med på småviltjakt.

Etter at NRK først omtalte jentene og TV-programmet i helga, var det flere som reagerte på at de to 22-åringene var ivrige jegere.

505.000 så programmet på Tv tirsdag kveld. Nærmere 250.000 har lest nettartikkelen om jentene.

Blant annet ble det reagert på at tvillingene ville drive med jakt på rovdyr som jerv og bjørn.

Fylkesleder i Norsk Jeger og Fiskerforbund i Troms, Ann-Eva Isaksen, sier at hun skjønner at det blir debatt.

– Jeg skjønner at det kan se ut som en nedslakting der jegeren dreper dyr bare for å ha noe å gjøre, men det er absolutt ikke slik, sier hun.

Hun forklarer at når det gjelder rovdyr, som gaupe og jerv for eksempel, så er det sentrale myndigheter som bestemmer hvor mange dyr som skal tas ut, og for å få gjort det trenger man jegere.

I går tok debatten rundt jenter og jakt av på sosiale medier. Mange hadde fått med seg «Ut i naturen» og meningene om jentenes jakt, røyking og språkbruk var mange.

Overvekten av de over 1000 kommentarene som har kommet inn på Facebook er positive, og berømmer jentene for å være tøffe.

Kjempeflotte jenter som kan mer enn å ta selfies og digge sæ sjøl og telle likes på sosiale medier. Klart noen må komme med meningen sine men NRK har her klart å laga nok et bra naturprogram som får igang litt diskusjon åsaå! Æ ville gå på jakt med dem og lære Dem virka flinke!

Fra vår Facebookside

To fantastisk flotte og sunne jenter, skulle vært flere sånn som brenner for jakt og friluftsliv. Og så e dæm fra nord norge!

Fra vår Facebookside

Andre igjen reagerer på at dyr blir skadeskutt og drept, og mener jentene jakter for moro skyld og ikke av nødvendighet.

Glad æ valgte å ikke se,mye man ikke behøver vise på tv,liker ikke at dyr pines,som jeg forstår har skjedd her,fyyyy

Fra våre facebooksider

Det ble også satt søkelyset på jentenes våpenbruk, som noen mener var uforsiktig.

Våpenhåndtering var nok ikke alltid helt etter boka nei. Men hyggelig å se folk storkose seg på jakt sammen med firbente venner. Og samtidig at de hadde en genuin interesse for naturen og jakta synes jeg. Fine jenter med over gjennomsnittet skyteferdigheter i forhold til mange av motsatt kjønn som vi treffer på bane og jakt ihvertfall. Så får vi her i bibelbeltet sørpå tåle at de sier filleren en gang iblant med nordnorsk sleng på orda:-)

Fra våre facebooksider

I tillegg har mange tatt tak i både jentenes språkbruk og røyking:

Bannes det kunne dem i alle fall ,forferderlig og høre.En ekte nordlenning banner ikke slik.Er selv fra Nord, lengst nord .Dårlig ordfårråd vil no æ si

Fra våre facebooksider

flinke jenter! med sneip og banne i anna hvert ord!

Fra vår facebookside