Ingen rutekutt i Troms resten av året tross millionunderskudd

I Troms fylkesting pågår nå et politisk oppgjør om drifta av Troms fylkestrafikk. – Den økonomiske situasjonen er ute av kontroll, mener Edvind Eriksen (SV).

Frykter nybussene vil få trøbbel

I desember skal fylkestinget diskutere organiseringa av Troms fylkestrafikk nærmere.

Foto: NRK

Troms fylkestrafikk som har ansvaret for all kollektivtrafikk i fylket, legger ikke opp til noen store kutt i tilbudene resten av året.

Selskapet går også i år mot et betydelig millionunderskudd.

I fylkestinget rettet blant andre Edvind Eriksen fra SV sterk kritikk mot fylkestrafikk som han mente var uten styring og kontroll.

– Den økonomiske situasjonen er mer eller mindre ute av kontroll. Man kan ikke forklare hvorfor man ikke klarer å holde de budsjettene man har. Dette skjedde i fjor, året før og nå på nytt igjen, sier Eriksen til NRK.

– Dette er bagatellmessig

Men dette avviser Ole M. Johansen fra Frp som er leder av miljø- og samferdelskomiteen.

– Det er prognostisert et underskudd på 6,5 millioner kroner. Det utgjør altså 1,2 prosent av omsetningene i selskapet. Jeg synes det er ganske bagatellmessig, og det er slett ikke slik som Edvind Eriksen påstår, sier Johansen til NRK.

Han legger til at dette resultatet er vesentlig bedre enn hva som har vært de siste fire årene.

– Vi er maktesløse

I desember skal fylkestinget diskutere organiseringa av Troms fylkestrafikk nærmere.

Toini Løvseth er styreleder i det fylkeskommunale foretaket. Det er lite styret nå kan gjøre resten av året for å få økonomien i balanse.

– Vi har jobbet med tiltak, men vi sitter med litt begrenset handlekraft. Vi har ikke takstmyndighet. Vi kan for eksempel ikke gå inn å endre på billettprisene. Det må fylket gjøre. Når de ikke kan eller vil gjøre det midt i året, er vi relativt maktesløse, sier Løvseth.

Toini Løvseth og Kurt Bones i Troms fylkestrafikk

Toini Løvseth og Kurt Bones i Troms fylkestrafikk.