Ingen finale på Kårvik skole

Eliane, Tora og Amalie fra Kårvik skole i Lenvik kommune tok sju av 12 mulige poeng i Klassequizen 2014.

Kårvik skole

Eliane Trulssen (f.v.), Tora Holta og Amalie Seljenes fra Kårvik skole i Lenvik kommune.

Foto: Jørn Resvoll

Kårvik skole ligger i bygda Kårvikhamn på Lenvikhalvøya, om lag 3 mil nord for Finnsnes. Skolen har i overkant av 60 elever, fem av disse går i 10. klasse. Etter en prøvequiz internt på skolen ble Eliane Trulssen, Tora Holta og Amalie Seljenes valgt ut til å representere skolen i Klassequizen.

Presentasjon

Laget fra Kårvik fikk spørsmål i kategoriene «grense», «hull» og «metall». De oppnådde henholdsvis to, to og tre poeng i de ulike kategoriene, og endte dermed opp med totalt sju poeng.

Ettersom fire andre skoler har ni poeng, og Hagebyen troner suverent øverst med 12 av 12 mulige poeng, er det allerede klart at det ikke blir noen fylkesfinale på elevene fra Kårvikhamn. De to beste lagene fra Troms går til fylkesfinalen.

– Vi er fornøyd med innsatsen, vi gjorde så godt vi kunne. Men vi hadde selvsagt håpet på litt flere poeng slik at vi hadde gått videre, sier Eliane Trulssen.

Hagebyen skole er dermed garantert plass i fylkesfinalen. Siste lag fra Troms som skal i ilden er Tromstun skole fra Tromsdalen. Får de mer enn ni poeng blir det finaleplass også på fem.