Hopp til innhold

Ibestadbedrift undertegnet millionavtale med ukrainsk firma

Onsdag ettermiddag ble det underskrevet en avtale mellom Polar Energi på Ibestad og det ukrainske firmaet Ardi Group.

Polar Energi, Lars Hansen

Lars Hansen og Anatolij Bondarshuk i Ardi Group undertegner milllionkonrtakten.

Foto: Privat

Avtalen, som ble undertegnet i dag, har en verdi på 80 millioner kroner over fem år.

Mange års jobb

Lars Hansen

Daglig leder i Polar Energi, Lars Hansen, er en tilfreds mann i dag. En kontrakt på 86 millioner kroner betyr mye for bedriften.

Foto: Privat

Daglig leder i Polar Energi, Lars Hansen, er en svært tilfreds mann i dag.

– Vi er et lite firma, og vi har jobbet dag og natt i mange år for å utvikle den teknologien som vi nå har nådd fram med.

Kontrakten med Ukraina dreier seg om salg av varmepumpeteknologi. Pumpene skal brukes til å varme opp industribygg, idrettshaller, skoler og hoteller i Ukraina.

Produseres i Norge

– Vi har utviklet et så intelligent og enkelt system at vi klarer å produsere det i Norge til konkurransedyktig pris, sier Hansen.

– Produksjonen skal foregå flere steder i landet, også på Ibestad, og vi regner med å utvide arbeidsstokken etter hvert.

At den lille Ibestadbedriften har satset på Ukraina, skyldes flere ting.

– I november i fjor var jeg med en delegasjon til landet, ledet av Erna Solberg. Da fikk vi snakket med mange, og jeg oppdaget at oppvarmingen av store bygg i Ukraina var basert på femti år gammel gassteknologi.

– Her er det store muligheter for vårt produkt, noe som også vil føre til enorme reduksjoner av CO₂-utslippene i Ukraina. I dag er vi glade, og nå skal vi feire, sier Lars Hansen.