I tet på kvinnedagen: Girl power

Nina Skramstad i tet på 8. mars. Kom først inn til Levajok.

Nina Skramstad
Foto: Rune Nordgård Andreassen

Nina Skramstad fra Oslomarka Trekkhundklubb ligger i tet i Finnmarksløpet 2009.

Skramstad har nesten kjørt i ett fra Alta, og var første kjører inn til Levajok ved tretiden natt til søndag.

Her venter en velfortjent hvil på henne og de 14 hundene. Hvor lang hvilen blir, holder hun for seg selv.

ALT OM: Finnmarksløpet 2009

Mistet sporet

- Dette er taktikkeri, og jeg vil ikke være dårligere enn gutta, sier Skramstad til NRK, mens hun og veterinæren tar seg seg av spannet. Hundene får halm å ligge på, samt vann og noe spise.

- Det har gått kjempebra så langt, men det var så dårlig vær over fjellet at jeg mistet sporet. Jeg brukte rundt 10 minutter på å finne ut hvor vi var. Til slutt fikk jeg heldigvis øye på refleksene som merker løypa.

Mens konkurrentene tok seg tid til å hvile på sjekkpunktet i Skoganvarre, kjørte Skramstad rett gjennom uten å stoppe. Det eneste hun har tatt seg tid til fra Alta til Levajok, er å bytte sokker på hundene, samt gi dem litt grøt.

Rene Kitzbuel

- Det er alt for tidlig å si hvordan det ender til slutt, det er tross alt 80 mil igjen. Men jeg har kommet meg forbi det punktet jeg gruet meg til mest, nemlig bakkene ned til Skoganvarre. Det var rene Kitzbuel, og selv Atle Skårdal ville fått problemer. Det var rett utfor med store steiner!

- Det er 8. mars i dag - kvinnedagen. Er det noe du tenker på?

Nei, det har jeg ikke skjenket en tanke. Men det var jo rene 8. marstoget inn her, siden jeg har så mange tisper i spannet, sier Nina Skramstad til NRK.

Siste nytt fra Rune:

Hva er dette?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.