I over seks måneder har Niklas ligget i snømassene. Onsdag blir det gjort nye søk

Politiet skal søke etter den siste savnede etter skredtragedien i Tamokdalen. Det er fortsatt tre meter snø i området.

Niklas Nyman

NYTT SØK: Onsdag blir det satt i gang nytt søk i området mannskapene i januar fant tre av de fire omkomne.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Klokken halv ni onsdag morgen går et helikopter fra Bardufoss mot Blåbærtinden.

– Vi drar opp med to lavinehunder og gjør et søk. Vi håper å kunne gjøre markering og funn av den siste omkomne, sier John-Kåre Granheim ved Troms politidistrikt.

Det blir satt inn en relativt liten gruppe personer i søket, opplyser politiet.

Tre meter snø

John-Kåre Granheim

NY RUNDE: John-Kåre Granheim var innsatsleder etter tragedien i Tamokdalen. Nå håper han den siste omkomne blir funnet.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Det er gått mer enn et halvt år siden fem unge skikjørere i 20- og 30-årene dro på tur til Blåbærtinden. Det mer enn 1400 meter høye fjellet ligger i Tamokdalen i Troms. En av skikjørerne snudde underveis, mens fire gikk videre.

De ble tatt av skred og omkom.

Det tok omtrent to uker før tre av de fire døde hadde blitt gravd ut. Årsaken var dårlig vær og vanskelige forhold i fjellet. Den siste omkomne, finske Niklas Nyman, er ennå ikke funnet. Området har vært jevnlig sjekket, men store snømengder har satt en stopper for letearbeidet.

Fortsatt er det på det meste er det opp mot tre meter med snø i området. Senest for to uker siden kom det 20 centimeter. Men nå er sola ankommet Nord-Norge, og de neste dagene er det meldt opp mot 20 grader. Politiet håper dette får fart på smeltingen.

De omkomne i Tamokdalen

DE FIRE: Disa Bäckström (29), Niklas Nyman (36), Mikael Sten (29) og André Stenfors (32) om kom i skredet i Tamokdalen 2. januar 2019.

Foto: Privat

Har en plan

– Vi blir å søke i de områdene vi mener kan være mer aktuell enn andre områder. Vi har en plan for hvor hundene skal settes inn, og hvor de skal søke. Det blir først og fremst i skredområdet, sier Granheim.

Blir det gjort et treff blir den avdøde gravd frem med det samme. Politiet sier de foreløpig ikke har en konkret plan for veien videre dersom det ikke blir gjort funne onsdag.

– Det må vi diskutere da, sier Granheim.

De omkomne var i Norge som turister. Det var Mikael Sten (29), André Stenfors (32), Niklas Nyman (36) fra Finland, og Disa Bäckström (29) fra Sverige.

Turen skulle være den siste turen i Troms etter en uke med kurs i isklatring i Lyngen. Skisporene deres endte i det 300 meter brede og 600–700 meter lange snøskredet.

LES OGSÅ: