Mange stengte veier på grunn av uværet: – Ukoselig

Gult farevarsel er sendt ut til store deler av Vest-Finnmark, i tillegg til Troms og Nordland. Mange veier er stengte på grunn av store mengder vind og snø.

Stengte veier
Foto: Skjermdump kl. 13.28 / Statens vegvesen

– Jeg er ikke overrasket over at veiene er stengt. Det er ikke koselig ute nå. Det er en del vind, og lengst nord i Vest-Finnmark er det full storm, sier statsmeteorolog, Eirin Arnesen.

Ifølge meteorologen vil ikke uværet gi seg med det første. Hun kan heller ikke garantere noe for de stengte veiene.

– Det er sendt ut gult farevarsel for vindkast. Det er forventet at det skal dra seg opp utover kvelden. Vi kan forvente vindkast opp til 30 m/s. Det er ikke ventet at det skal gi seg med det første.

– Det er nå i natt at de største snømengdene kommer sammen med vind. Vi ser ikke at værsituasjonen endrer seg i løpet av helga.

I områdene det er sendt ut gult farevarsel gjelder det vind, snø og snøfokk. Hovedsakelig gjelder farevarselet for vestlige deler av Finnmark.

– Vinden ligger rett utenfor finnmarkskysten og der er det kraftig vind fra alle mulige retninger. Man må være forberedt på at det kan endre seg fort, forteller Arnesen.

Men også i Øst-Finnmark er det store muligheter for mer vær, forteller hun.

– I midtre strøk er det roligere forhold. I øst er det mer vind fra sør. På grunn av temperaturer under null er det muligheter for moderat ising på båter i Øst-Finnmark. Det er altså ikke bare vind og snø som er problematisk, og som vi sender ut farevarsel på til Finnmark nå.

– Dette været har vi ventet på i hele november. Det er rett og slett ukoselig.

Oppdaterte veimeldinger for Finnmark finnes på Vegvesenets nettside.

I 20-tiden lørdag kveld var det kolonnekjøring til Båtsfjord, og ellers stengt nærmest over alt i ytre strøk – det vil si Ifjordfjellet, Nordkyn, Børselvfjellet og ut til Nordkapp og Hammerfest.