Hopp til innhold

Hylles som det lekreste overnattingsstedet i verden

Torsdag mottar Tromsø-arkitekten Snorre Stinessen flere internasjonale priser for noen små hytter på en liten øy i Nordland.

Manshausen i Steigen

Hyttene på Manshausen i Steigen kommune i Nordland, tegnet av Snorre Stinessen i Stinessen Arkitektur.

Foto: Siggen Stinessen

Snorre Stinessen

Arkitekt Snorre Stinessen

Foto: Kjell Ove Storvik

– Vi har tydeligvis truffet med designet vårt. Det er et privilegium å kunne lage noe på et så flott sted, men litt flaks har vi nok også hatt, sier Snorre Stinessen i Stinessen arkitektur.

Arkitekten fra Tromsø har tegnet byggene til opplevelsessenteret Manshausen, polfarer Børge Ouslands prosjekt på øya Manshausen i Nordland.

Fire priser

De små hyttene, med panoramautsikt over havet og øyene rundt, har nå fått internasjonal oppmerksomhet. Torsdag er arkitekt Stinessen gjest på Architizer A+Awards, en stor arkitektgalla i New York, hvor han mottar hele fire priser for Manshausen-prosjektet.

  • Publikumsprisen for beste hotell og opplevelsessenter
  • Publikumsprisen for bruk av glass
  • Publikums og juryens pris for cantilever-bygg (bygg som går over en kant, kun festet i en ende. Journ.anm.)
  • Hederlig omtale i kategorien private hus

– Vi ønsket å lage noe som skulle gi gjestene en komfortabel opplevelse, men samtidig eksponere dem for naturen rundt dem, forteller Snorre Stinessen.

Henger over kanten

Hyttene fikk også pris for beste bygg som henger over en kant, såkalt cantilever-bygg.

Foto: Siggen Stinessen

Inspirasjon og nye muligheter

Foreløpig består Manshausen av fire hytter, som alle kan huse fire personer, og et hovedhus med restaurant og biblioteket. En badstu er under bygging og noen flere hytter er også på gang.

– Vi var nødt til å ta det steg for steg. Den store oppmerksomheten vi har fått kunne vi ikke planlegge, så vi er nødt til å gjøre det slik, sier Stinessen.

Han har allerede flere prosjekter på gang, både for privatpersoner og for reiseliv, i Italia, på New Zealand, i USA og hjemme i Norge. Arkitekten håper at prisdrysset i New York kan bidra til enda flere prosjekter.

– Først og fremst er det veldig hyggelig å få anerkjennelse for det du har laget. Det gir inspirasjon og selvtillit. Og det gir selvfølgelig også muligheter til nye, spennende prosjekter, sier han.

Manshausen