Hopp til innhold
Quiz

Hva kan du om treningstrender som har fått oss svette gjennom tidene?

De siste månedene har «koronatrening» hjemme i stua vært en slags ufrivillig treningstrend. Test deg selv – hva kan du om tidligere treningstrender?

Aerobics.com

Treningstrender kommer og går. Noen overlever knapt en sesong, mens andre er kommet for å bli.

Foto: Photographer:Pindyurin Vasily

1/10 Rock around the clock

Elisabeth Ferøy Lund
Foto: Privat

Leketøyet rockering var en populær treningstrend i 2016. Dette oppstod egentlig i USA på 50-tallet, og heter «hula hoops» på amerikansk. Å holde ringen gående rundt midjen lenge kan være vanskelig, men noen har likevel klart det imponerende lenge. Hva er verdensrekorden?

2/10 Svingende hofter

Zumba-dans
Foto: Jannicke Farstad / NRK

Zumba er en treningsform som virkelig får hoftrene til å svinge til rytmende musikk. Pulsen øker og fettet forbrennes. Hvor har Zumba sine røtter fra?

3/10 Fast i fisken?

Annonse for trening
Foto: NRK

Aerobictrening består av ulike øvelser til musikk i et raskt tempo. Treningsformen ble utviklet i USA på 60-tallet til en spesiell yrkesgruppe. Hvilken?

4/10 To i én

Heidi Gaustad Hølleland
Foto: Øyvor Bakke / NRK

Treningsformen plogging kom til treningsverden i 2018. Treningsformen er satt sammen av to elementer – hvilke?

5/10 Uten ski på beina

Trening med staver
Foto: colourbox.com

Stavgang ble stadig mer populært på starten av 2000-tallet – blant annet fordi det å gå med staver ga langt høyere treningseffekt enn en helt vanlig rusletur. Denne stavgangen fikk også et «fasjonabelt» engelsk tilnavn – hva da?

6/10 Svett strekk

Yoga
Foto: Anette Torjusen / NRK

Bikram-yoga er en bokstavelig talt «hot» trend. Liker du å strekke og svette i varmen, er denne 90 minutter lange klassen for deg. I hvor varme rom foregår yogatrenden?

7/10 God gammeldags kjernestyrke

trening
Foto: Scanstockphoto

Pilates fokuserer på tankekraft for å kontrollere musklene, og er god trening for kjernestyrke. Treningsformen ble utviklet av tyske Joseph Pilates på starten av 1900-tallet, og består av en rekke grunnprinsipper. Hvor mange da?

8/10 Heller sterk enn tynn

Knebøy med kettlebell
Foto: Heidi Odde Karstensen / NRK

Gjennom 90-tallet lå kroppsfokuset blant veldig mange kvinner på at man skulle være tynn, men de siste tiårene har pendelen svinget til at man heller skal være skikkelig sterk. Mange har også meldt seg på i konkurransen som kårer både Norges sterkeste kvinne og mann. Hva kalles denne typen konkurranse?

9/10 For tøffinger

Crossfit John Holmstedt
Foto: Jan Åge Sundnes

Crossfit er en høyintensiv og variert treningsform som ble utviklet i USA på starten av 80-tallet. Den store crossfitbølgen kom først til Norge for om lag ti år siden – og siden har mange blitt frelst. Et veldig vanlig begrep i crossfit er WoD – hva står dette for?

10/10 Mil etter mil

Video Grete Waitz ble første verdensmester i friidrett
Foto: Nyhetsspiller

Det blir sagt at maratonkonkurransen under OL i München i 1972 regnes som selve startskuddet i den moderne joggebølgen. Hvor mange kilomteter er et maratonløp?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.