Husker ikke Motorhead

Festivalsjef Robert Dyrnes er stor fan av bandet som kanskje har vært den størte headlineren noensinne på Buktafestivalen, men konserten husker han ikke i det hele tatt.

Robert Dyrnes
Foto: Tore Meek / NRK

Årets Buktafestival går av stabelen i morgen klokken 17:00. Da står Leningrad Cowboys på scenen.

Årets program er kanonbra. Vi har bestandig som mål å sette sammen et program til en festival vi selv ville dratt på. Jeg ville definitivt ha vært publikum på årets Buktafestival, sier Robert Dyrnes til NRK.

Festivalsjefen tar seg tid til å se over det endelige programmet til Buktafestivalen 2008, han sier at han kan det nesten utenat.

Men mye tid til å høre på kvalitetsartistene som han selv og crewet har plukket ut, blir det lite av.

- Det er mye å gjøre. Jeg får sett noe, men jeg husker egentlig ingenting etterpå. For eksempel Motorhead som er et av mine favorittband, men kvelden etter de spilte satt jeg å tenkte "faen, jeg husker egentlig ingenting", sier Dyrnes.

Gleder seg til Raga Rockers

Men festivalsjefen gleder seg alikevel til årets Buktafestival hvor han skal prøve å få med seg mer av musikken.

Jeg drømmer ikke nødvendigvis om store band, men og gode band.

Robert Dyrnes, festivalsjef på Bukta

- I år gleder jeg meg mest til Raga Rockers. Jeg har alle platene på vinyl og fått de signert av hele bandet. Jeg er storfan.

Siden Motorhead var headliner i 2006, har Tromsøs befolkning hvert år hatt øynene på vakt når programmene for festivalen har blit sluppet. Dyrnes skjønner at det blir vanskeligere og vanskeligere å innfri ønskene til publikum.

Kiss og Iron Maiden

- Jeg blir ikke akkurat stoppet på gata, men når folk har tatt seg to øl på Blå Rock, så kommer det bestandig forslag. Blant annet Iron Maiden og Kiss, men jeg får mange mailer om band som folk vil ha. Mye er selvfølgelig veldig urealistisk, men noen har jeg aldri hørt om, så når jeg sjekker dem ut, så er det ganske bra. Av og til ender det med av vi booker noen av disse bandene, sier Dyrnes.

Dyrnes har en klar oppfordring til alle som skal til festivalområdet når konsertene braker i gang, om hva folk bare må se.

- Folk må bare se Danko Jones, hvis du ikke har sett dem og liker rock, MÅ folk bare komme. Danko Jones begynner å bli skikkelig store, og nå har folk sjansen til å se dem i Tromsø.

Åge kommer til å levere den beste konserten han noen gang har spilt i Tromsø.

Robert Dyrnes, festivalsjef Bukta.