Går ikke lenger for knapper og glansbilder

Stadig færre overlater hundepasset til nabogutten. Nå drar hundene på to- og treukers hotellferie for opptil 5000 kroner.

Hund snuser på hotellsjefen

Briarden Cherie søker kontakt med å snuse på Gerd Søderholm.

Foto: Alta Hundehotell

I Alta har labradoren Adele nettopp ankommet hundehotellet for en fjorten dagers ferie.

– Dette er en liten ung labrador som har vært her litt over en uke, sier hotellsjef på Alta Hundehotell, Gerd Søderholm.

Fullt hotell

Søderholm har omtrent 25 hunder boende på hotellet i ferie. Og hotellet er helt fullt. Det ble fullbooket allerede i mai. Men selv om de er på hotell har de en stram timeplan.

– Vi starter klokken ni om morgen med lufting og vasking. Så gi vi hundene mat og lufter dem på nytt, før vi er ferdig i 12–13 tiden med den første økten, sier Søderholm.

Hundene har sin egen bås, og tilgang til luftegård styrt av hotellpersonalet. Hver hund får en spasertur om dagen.

Hunden Adele snuser på sin nye romkamerat

Hunden Adele snuser på sin nye romkamerat.

Foto: Alta Hundehotell

Betryggende

Søderholm mener det er veldig betryggende å ha sitt kjæledyr på et dyrehotell i ferien.

– Vi har tilsyn døgnet rundt og ser til at de har det greit. Skulle det oppstå sykdom er vi raske med å ta de til veterinær, sier Søderholm.

Hun mener holdningene til å gi hundene også et hotell i ferien har endret seg. Søderholm tror det har skjedd en bevisstgjøring i samfunnet om hvilket ansvar hundeeiere har.

– Før passet man hunder for knapper og glansbilder. Det var enten naboer eller venner som tok seg av det. Den holdningen er helt forandret, sier hun.

Tenk deg om to ganger

Mattilsynet advarer mot å ta kjæledyrene med på ferie, og man kan heller ikke la de bli hjemme.

Leder i Mattilsynet i Drammen, Rita Aina Kvennejorde, mener man bør tenke på hvordan dyret vil ha det på ferien. Mattilsynet mener man bør tenke seg om minst to ganger før man tar dyret med på ferie.

– Hvis du skal på en lang kjøretur bør du tenke deg om. Kanskje hadde dyret ditt hatt det bedre ved å være hjemme, sier hun.

Det er spesielt viktig å tenke på når det er varmt i været sier Kvennejord. Hun tror dyrehotell kan være et godt alternativ for kjæledyret i ferien.

– Så lenge du er komfortabel med å sette bort hunden eller katten får det stellet den skal ha, sier Kvennejorde.

En måned er nok

Søderholm sier at de fleste dyrene er inne i to til tre uker i sommerferien. Enkelte dyr har bodd på hotellet i tre måneder, men det er ikke å anbefale, ifølge Søderholm.

– En måned er mer enn nok. Hvis hundene blir lenger vil de føle seg understimulert, sier hotelleieren.