Hun er den nye teatersjefen på HT

Inger Buresund er ansatt som ny teatersjef ved Hålogaland Teater i Tromsø.

Inger Buresund

Inger Buresund starter i jobben 1. januar 2017.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Klokka 14 innkalte styreleder Renate Larsen til pressekonferanse på Hålogaland Teater.

Her presenterte hun Inger Buresund som ny teatersjef.

– Vi er meget glad for at hun har takket ja. Hun har en spennende og bred erfaring innen scenekunst både fra inn- og utland, samtidig som hun har lang ledererfaring både fra institusjonsteater og det frie feltet, sier styreleder Renate Larsen.

Inger Buresund er ansatt som ny teatersjef på Hålogaland teater.

Buresund konkurrerte ut 15 andre søkere, og inntrer i stillingen 01. januar 2017.

– Jeg er ikke så rent lite stolt og veldig glad for å ha fått denne jobben. Jeg synes HT er veldig bra, og gleder meg til å starte, sier Buresund.

Hun har erfaring som teatersjef både fra institusjonsteater og det frie feltet. Fra 2001 til 2007 var hun Teatersjef ved Teater Ibsen i Skien. I 1985 var hun med å etablere Black Box Teater, hvor hun også var teatersjef fra 1993 til 2001. Inger Buresund har i tillegg hatt mange andre roller innenfor kunst og kultur i Norge og utlandet.

– HT er etter min mening et av Norges beste og mest interessante teatre. Jeg er glad og stolt over å ha fått mulighet til å være med på fortsettelsen i samarbeid med teaterets dyktige stab og miljøene rundt det. Jeg føler meg hjemme her, jeg liker den Nord-Norske energien og kulturen, sier hun.