Hun er den nye programsjefen for NRK i Nord-Norge

Tone Lein (44) ble fredag ansatt som programsjef for NRK i den nordligste landsdelen.

Tone Lein og Anders Opdahl

Regionredaktør Anders Opdahl presenterte Tone Lein som ny programsjef NRK i Nord-Norge på et husmøte i NRK Troms fredag.

Foto: Erling Bjørklund/NRK

Tone Lein skal videreutvikle NRK sin programproduksjon i Nord-Norge.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått jobben, og gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven sammen med alle de dyktige medarbeiderne i programavdelinga i Tromsø, ved distriktskontorene i Finnmark og Nordland, og ved nyhetsavdelinga i Troms, sier Lein, som er fra Tromsø.

Hun kommer fra stillinga som daglig leder ved Verdensteatret kino i Tromsø. Denne jobben har Lein håndtert samtidig som hun har avsluttet en mastergrad i administrasjon og ledelse ved BI.

– Kan vise til fantastiske resultater

– Jeg er søkk fornøyd med at Tone har fått denne jobben. I Tone får vi i NRK en strategisk tenkende innholdsutvikler med variert erfaring, høy lederkompetanse og med et svært godt kontaktnett, både i landsdelen og i Norge, sier Anders Opdahl, regionredaktør i NRK i Nord-Norge.

Han tror Lein vil tilføre NRK i nord mye.

– Hun vil også komplettere den nye regionale ledelsen her.

Lein har bakgrunn som markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland Teater og journalist i Dagbladet, TV 2 og NRK. Hun har også hatt flere styreverv de siste årene, blant annet i Tromsø Internasjonale Filmfestival og ved Den Norske Opera og ballett.

Lein har gjort Verdensteateret kino til en av landets raskest voksende kinoer målt i antall publikummere.

– Tone har fått jobben som programsjef blant annet fordi hun kan vise til fantastiske resultater som dette, sier Opdahl.

Lein tiltrer sin nye stilling i NRK til høsten.

Produksjonen skal bli bedre

Den ferske programsjefen sier at hun ønsker å fortelle gode historier fra Nord-Norge, som kan synliggjøre og vise mangfoldet i landsdelen.

– Det er veldig viktig for hele identiteten til Nord-Norge at vi lager god TV herfra. Jeg synes allerede i dag at NRKs produksjon i landsdelen er kjempebra. Det virker som det er veldig mange flinke folk som jobber her, og at veldig mye godt kommer ut av det, sier hun.

Opdahl er klar på at NRKs produksjon i nord skal bli enda bedre.

– Blir det endringer i programpolitikken i nord med Tone Lein?

– Det kan ikke vi svare på her og nå, det eneste vi kan si er at ingenting er bestandig. Endring er fantastisk, og endring kommer, svarer Opdahl.