Høgmo hyllet TILs nye scoringshelt

Med landslagsjef Per Mathias Høgmo på tribunen, scoret Runar Espejord (19) to mål, og sørget for tre livsviktige poeng for «Gutan». Høgmo lot seg imponere av det han så.

Runar Espejord

Runar Espejord ble helten på Afheim, med sine to scoringer mot Viking.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Først stusset den unge spisskometen inn utligningen like før pause. Det etter at Viking hadde tatt ledelsen med scoring av Suleiman AbdullahI etter kvarteret spilt.

Så plasserete Espejord sikkert inn 3-1 målet i det 82. minutt, og sørget med det for at et anspent Alfheim-publikumet kunne senke skuldrene de siste minuttene.

Tromsø tok sin første 3-poenger siden 12. juli. Og klatret opp på sikker plass på tabellen.

På tribunen på Alfheim satt også landslagssjef Per Mathias Høgmo.

Han ble imponert av det han så av sønnen til sin gamle lagkamerat, Lars Espejord.

Se hele interjuvet med landslagssjefen her:

Høgmo på Alfheim

Per-Mathias Høgmo med rosende ord om Runar Espejord etter TILs 3-1-seier på Alfheim. Landslagssjefen fulgte kampen fra tribunen. Foto/video: Eskil Mehren.

Jeg synes han gjør en meget god kamp. Han jobber hardt, viser gode ferdigheter og gjør det som er viktigst for en spiss, å score to klassemål, sier landslagssjefen til NRK etter kampslutt.

Det er selvfølgelig tidlig å si, men er det en ny klassespiss a la Rushfeldt, Årst og Rune Lange vi ser her?

Det ser ut som TIL er i ferd med å få frem en ny spiss alla det, ja. Han har mye av den kompetansen som vi har sett av tidligere TIL-spisser. Han har en tyngde i boks, og så har han kvaliteter til å score både med beinene og hodet, sier Høgmo til NRK.

Lykkelig Espejord

Runar Espejord sjøl tok ikke av etter å ha senket Viking med to flotte scoringer.

– Det var fantastisk artig, smilte Espejord.

En veldig viktig seier og en fantastisk laginnsats, oppsummerte TILs nye scoringshelt, som selvsagt likte at landslagssjef Høgmo satt på tribunen – og kom med rosende omtale til NRK.

Se intervjuet med Espejord her:

Espejord etter kampen

Runar Espejord etter å ha senket Viking med to klassescoringer. Foto/video: Eskil Mehren.

Artig å høre det, og at folk legger merke til det jeg gjør. Så er det min jobb å bli så god som mulig, sier Espejord – om sammenligningen med tidligere scoringshelter som Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst og Rune Lange.

Han har ventet lenge på å få tillit i TIL.

Jeg har aldri tvil på at jeg kan score mål også i eliteserien, sier Runar Espejord, som torsdag signerte ny kontrakt med TIL ut 2018-sesongen.

Snakk om å gi beskjed om at det var riktig av TIL-ledelsen…