Hør Tromsøs påtroppende ordfører fremføre sin nydiktede sang

I vinter fikk Jens Johan Hjort kjeft av visesanger Halvdan Sivertsen da han dikta om artistens «Kjærlighetsvisa». Nå har Hjort, på oppfordring fra NRK, skrevet en ny sang.

Video Jens Johan Hjort fremfører ny sang

HØR: Her kan du høre sangen i sin helhet.

Høyre-politiker og påtroppende Tromsø-ordfører, Jens Johan Hjort, ble rikskjendis i januar etter at han snudde det politiske budskapet i den nordnorske hymnen fullstendig på hodet.

I originalversjonen synges det blant annet at «vinden ifra høyre snart må snu». Hjort på sin side synger at «når høyrevinden blåser over landet, og de som stemte rødgrønt - de vil snu».

– Frekke faan

Sivertsens respons var kontant.

– Frekke faen! Det er det frekkeste jeg har sett, uttalte Sivertsen, som truet med advokater dersom Høyre brukte den nye versjonen som valgkampsang.

Nå har Hjort prøvd seg igjen. Høyre-politikeren har skrevet nok en sang, men denne gangen har han plukket ut melodien med omhu.

– Denne gangen valgte jeg å ta en låtskriver som "ligger under torva", slik at det ikke skal bli noen problemer rundt det, sier Hjort til NRK.

(Saken fortsetter under bildet)

Jens Johan Hjort og Halvdan Sivertsen

Til NRK sa den nordnorske visesangeren at han overhodet ikke ville rådet Hjort til å satse på en framtidig sangkarriere.

Foto: Scanpix/NRK

Brakvalg

Høyre gjorde et svært godt valg i Nord-Norges største by under årets kommunevalg, og gikk frem nesten 25 prosentpoeng.

Ordførerkandidaten, som fram til valget har praktisert som advokat i Tromsø, er spent på den nye tilværelsen i politikken.

Han meldte seg inn i partiet i desember.

– Det tar nok litt tid før vi har sittet oss varme i stolene, sier Hjort, men trekker blant annet fram næringspolitikken som et felt han håper å bidra til endringer på.

Han forklarer fremgangen med en høyrevind over landet, at Tromsø Høyre har jobbet bra over tid, og at velgerne har opplevd at de rødgrønne ikke har oppfylt sine løfter.