HIL rykker ned: – Dette er kjempetungt for oss

2016 ble aldri den sesongen Harstad IL hadde håpet på. Lørdag ble det klart at laget rykker ned.

Fotball

HIL RYKKER NED: Det er skuffelse i Harstad i dag. Bildet er en illustrasjon, som ikke har sammenheng med dagens kamp.

Foto: Claudio Cruz / AP

Harstad

SKUFFELSE: Harstad IL, her under en kamp mot Bodø/Glimt, hadde håpet å være med å kjempe om opprykk. I stedet ble det nedrykk.

Foto: Nils Mehren

HARSTAD – TUIL 0 - 2: Harstad IL hadde et ørlite håp om å berge plassen før dagens kamp mot Tromsdalen UIL, men to mål av Tor Martin Mienna satte en propp i håpet. Hjemmetapet betyr at HIL ikke får kontrakten fornyet i 2. divisjon, og dermed rykker ned.

– Vi møtte divisjonens klart beste lag, sier Harstad-trener Torkild Nilsen.

Og TIL viste nettopp det ved å i dag vinne 2 – 0 over HIL i Harstad. Det betyr at HIL rykker ned fra 2. divisjon i fotball for herrer.

– Det er selvsagt kjempetungt for oss. For meg, men spesielt for spillegruppa, sier Nilsen.

– Vi gikk inn i sesongen med et håp om å kvalifisere oss for neste års nye 2. divisjon. Men vi kom sent i gang, iog vårsesongen var preget av det. Vi spilte oss opp, spilte oss i form og fikk stablet på plass et godt lag og hatt et berettiget håp. Men det ble for tøft etter starten vi hadde, sier han.

Oppskriften feilet

TUIL rykker opp

SEIERSRUS: TUIL feiret forrige helg opprykket.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

TUIL var allerede klar for opprykk før dagens kamp. HIL-treneren påpeker at laget hans de siste årene har hatt en god historikk mot TUIL de siste årene og en bra «oppskrift» for gode resultater med dem. Blant annet holdt Harstad-laget tromsdalingene til uavgjort på bortebane i sommer.

Men i dag buttet det imot:

– Men i og med at vi fikk mål imot, hadde vi ikke den samme gode planen i og med at vi trengte å vinne og at det ikke holdt med ett poeng. Vi gjord et forsøk og prøvde å skape målsjanser og spille ut TUIL, men til syvende og sist er det en helt fortjent seier, sier Nilsen.

Med tre poeng i Harstad kan TUIL sette to klubbrekorder i siste serierunde. De har aldri tatt mer enn 65 poeng på dette nivået, og det minste de har sluppet inn er 21 mål. Foran kampen mot TIL 2 har de 64 poeng og 18 baklengs, skriver Nordlys.