Da NRK-programleder Egil Jens Pettersen skulle ta farvel med lytterne, fikk han seg en overraskelse

Programleder Egil Jens Pettersen hadde fredag sin aller siste radiosending. Nå blir den populære tromsøværingen pensjonist.

Egil Jens Pettersen blir overrasket under sin siste radiosending som programleder.

Egil Jens Pettersen blir overrasket under sin siste radiosending som programleder.

– Du store alpakka. Himmel og hav......

På tampen av morgensendingen i NRK P1 Troms fredag ble han overrasket av kollegaer på direkten. Og den vanligvis så taleføre programlederen ble nesten målløs.

Nyhetssjef Caroline Rugeldal og programlederkollega Morten Hopkins Kræmer overrakte blomster og sjokolade til den kommende pensjonisten.

– Gudene skal vite at du blir savnet av lytterne og oss i redaksjonen. Det er noe eget når man skrur på radioen og hører stemmen til Egil Jens. Da vet man at verden er ok, sa Kræmer.

Har gledet seg til hver arbeidsdag

Egil Jens Pettersen begynte i NRK i 1997. Siden da har han vært reporter, vaktsjef, redaksjonssjef og de siste årene radioprogramleder.

– Jeg har vært i NRK i 24 år, og hver dag har vært en glede.

Programlederlegenden avsluttet sin aller siste radiosending på denne måten:

– Tusen hjertelig takk for alle årene jeg har tilbrakt sammen med flotte folk. Jeg vil også takke alle lytterne som har delt gleder og bekymringer, og som har brukt oss formidler av solskinn og regnvær. Nå er vi kommet dit i kalenderen at min tid i NRK er over. Da er det bare å løfte blikket og se fremover. Takk for meg og lykke til videre. Plutselig høres vi en eller annen plass. Jeg håper på det beste for alle sammen. Tusen takk for følget.