Hopp til innhold

Her står traileren på kanten av et stup – tre bygder isolert

Øyevitne som snakket med sjåføren mener det bare er flaks at ikke hele traileren raste utenfor stupet.

Vogntog

DRAMATISK: Et øyevitne NRK har snakket med mener det var snakk om marginer for om traileren gikk utenfor stupet.

Foto: Frank Hay

Politiet ber Forsvaret om hjelp til å berge vogntoget som henger på kanten av et stup og sperrer veien på fylkesvei 57 på Kvaløya. Politiet sier bergingsarbeidet er vanskelig, og at man derfor ber om hjelp.

Traileren full av fisk til en verdi av mange millioner kroner henger utenfor et stup mellom Kaldfjord og Grøtfjord i Tromsø kommune. Dette har ført til at tre bygder er isolert.

– Det jobbes fortsatt med bergingsarbeid på stedet. Vi må sørge for at bilen og forholdene rundt er skikkelig sikret, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt. Han tror veien vil være stengt til fredag kveld.

Odd-Geir Lindrupsen, beboer i ei av de isolerte bygdene, Tromvik, sier at han kom til stedet omtrent halvannen time etter at uhellet inntraff torsdag kveld.

– Det var veldig glatt på veiene. Hengeren sto halvt utenfor veikanten, og hang veldig på rekkverket. Stolpene var knekt og bøyd ut av sine spor. Sjåføren hadde hatt gode kjettinger på drivhjulene. Det var det eneste. Ellers så var det slette hjul på hengeren. Forhjulene på bilen var heller ikke det beste, sier han.

Uvær i Troms.

SE VIDEO: Det er uvær i Troms i dag. tre bygder er isolert på Kvaløya i Tromsø. Brøytebilsjåfør Frank Hay møtte NRK tidligere i dag. han tror ikke Fylkesveg 57 åpner i dag.

Tromvik ligger omtrent en times kjøring utenfor Tromsø sentrum.

– Sjåføren fortalte meg at han hadde fått dropp i fremdriften, slik at bilen måtte gire. Da spann han seg laus, og trødde på bremsen. Da begynte det å bære bakover. Det er klart, når festet er så dårlig som det er, så e rikke to kjettinger nok til å holde 50 tonn. Han raset bakover og i rekkverket, o g har hatt veldig flaks at det at ikke hele greia for utenfor, sier han.

Det er uklart når traileren blir berget og veien åpnet igjen.

Det har også gått et snøskred i Grøtfjordbotn mellom Grøtfjord og Tromvik, opplyser brøytesjåfør Frank Hay til NRK.

Det er snødd kraftig i Tromsø det siste døgnet, og det har ført til svært vanskelige kjøreforhold.

Her kan du følge trafikksituasjonen direkte

Trailer på stup

KOM SEG UT: Uhellet skjedde torsdag kveld. Føreren kom seg helskinnet ut av bilen.

Foto: Odd-Geir Lindrupsen