Her skal Moddi spille releasekonsert

Søndag 10. mars holder Moddi sin eneste releasekonsert for plata «Set the house on fire». Det gjør han i et kjøkken i Slovakia.

Katarina Lenes' kjøkken i Slovakia
Foto: Katarina Lenes

For å finne et passende sted for releasekonserten til plata «Set the house on fire», postet Senja-musikeren Moddi i februar en beskjed på sosiale medier om at hvem som helst i hele verden kunne få være vert for konserten.

Ba om stue, valgte kjøkken

Moddi ba om bilder av folks stuer, men når avgjørelsen ble tatt tirsdag falt valget på et kjøkken i den UNESCO-vernede middelalderlandsbyen Banska Stiavnica i Slovakia.

I sin søknad om å få releasekonserten til sitt kjøkken skrev Katarina Lenes at hun og de hun bor sammen med ikke har noen stue.

Ligger i skogen

Hun skriver at Moddi er hjertelig velkommen til å bruke kjøkkenet, og at huset de bor i er et 300 år gammel gruvedriftshus som ligger i skogen, samtidig som det ligger sentralt til i Banska Stiavnica.

Byen, som ligger i et eldgammelt vulkankrater, ligger langt fra en flyplass.

For å komme seg dit må Moddi først fly til Ungarn før han må kjøre bil videre over grensen til Slovakia.

Spilte i sildoljetank

Det er ikke første gang Moddi skal spille på et litt spesielt sted. Under festivalen «Sommer-Melbu» i Vesterålen sommeren 2011 spilte Moddi og bandet hans i en nedlagt sildoljetank.

Plata «Set the house on fire» slippes 8. mars.

Moddi

Moddi slipper plata «Set the house on fire» 8. mars. Releasekonserten skal han spille i et kjøkken i Slovakia.

Foto: Hilde Mesics Kleven