Hopp til innhold

Her løper de ordføreren hjem til jul.

For tredje år på rad blir Tromsøs ordfører geleidet hjem til jul av en ivrig løpegjeng.

Løpende ordfører

NRKs reporter filmet den første delen av ordførerens løpetur, fram til kjøpesenteret Jekta.

– Vi liker å løpe og ordføreren liker å løpe, og sammen er vi dynamitt. Dessuten syns vi det er en fint å være med på å løpe ham hjem, slik at, sier Thomas Føre i løpernettverket Northern Runners.

Fredag 19. desember ble løpeturen gjennomført for tredje gang, og dermed var tradisjonen et faktum. (Du kan bli med på løpeturen i videoen i toppen av saken.)

Årets løpetur startet utenfor rådhuset i Tromsø kort tid etter klokka 16, og gikk over Tromsøya til kjøpesenteret jekta. Her tok ordfører Jens Johan Hjort og Thomas Føre seg tid til å bli med på NRK sin direktesendte ettermiddagssending før turen gikk videre til ordførerens hjem på Kvaløya.

thomas Føre, Jens Johan Hjort

Thomas Føre og Jens Johan Hjort på direkten på radio sammen med NRK sin Egil Jens Pettersen.

Foto: Jørn Resvoll / nrk

Godt følge

Hjort mener han ikke kunne fått et bedre følge på hjemturen.

– Det er rørende, og jeg setter veldig pris på at jeg nok en gang har blitt spurt av Northern Runners om de kan løpe meg hjem. Jeg er privilegert som har denne gjengen som sørger for at jeg kommer meg hjem i anstendig tid, sier Hjort.

Men det blir verken dusj, badstu eller pizza når de kommer fram til ordføreren.

– Så vidt jeg vet er det dårlig med servering der borte, så vi springer tilbake igjen og hjem til oss selv, ler Føre.

For ordføreren er juleløperturen en viktig motivasjon til å stå på i valgkampen, så han kan løpes hjem mange år framover.

– Men om det ikke er jeg som blir valgt har jeg sagt at også Jarle Aarbakke (Arbeiderpartiets ordførerkandidat red.anm.) skal løpes hjem, og jeg håper han bor langt unna, gliser Jens Johan Hjort.