Her kunne det skjedd en dødsulykke for vegvesenet

Under arbeidet med rassikring ved Lille Lerresfjord i Alta, befant tre personer fra Statens vegvesen seg innenfor sikkerhetssonen under sprengning på anlegget.

Stengt pga ras

Bildet ble tatt etter at området ble stengt i fjor høst etter ras. vegvesenet holder for tiden på å sikre området i ved lille Lerresfjord, og opplevde onsdag i forrige uke en nestenulykke.

Foto: André Bendixen/NRK

Hendelsen, som fant sted onsdag i forrige uke, beskrives som en alvorlig, uønsket hendelse.

Det er Bygg.no som meldte om hendelsen, som først ble fortalt Statens vegvesens nettsider.

– Dette er en alvorlig hendelse, og heldigvis så gikk det bra. Vi er utrolig glad for det, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki ved vegvesenet i Finnmark.

Kunne endt fatalt

Bjørg-Anita Joki

Bjørg-Anita Joki ved vegvesenet i Finnmark.

Foto: Anne Sofie Nielsen / Statens vegvesen

Tre personer fra Statens vegvesen var innenfor sikkerhetssonen under sprengning på anlegget. De havnet for nær en dynamittladning under sprengningsarbeid ved fylkesvei 19 ved lille Lerresfjord i Alta som vegvesenet – et område vegvesenet jobber med å sikre etter at det gikk ras der i fjor høst.

Sikkerhetssonen er 600 meter ved denne typen sprenging, mens de tre befant seg bare 150 meter fra der salven ble avfyrt.

Vegvesenet regner hendelsen som «potensiale for dødsulykke».

– Det er klart at når man befinner innenfor et område hvor det ikke skal være noen mennesker, så er det ganske alvorlig, sier Joki.

Stoppet sprengningsarbeidet

Joki forteller at det var nedfall ikke langt unna der personene oppholdt seg, og at det derfor kunne gått ille.

– Vi har stoppet alt sprengningsarbeid inntil nye prosedyrer blir framlagt og vi har foretatt risikovurdering sammen med entreprenøren, sier avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki i Statens vegvesen i Finnmark om.