Her kan det bli sjakk-OL

Ledelsen i sjakk-OL i Tromsø vurderer flere alternativer for gigantarrangementet.

Mack

Mack kan bli lokale for sjakk-OL i 2014.

Foto: Marita Andersen, NRK

Mack-bygget i Tromsø er et av alternativene som vurderes som lokale for sjakk-OL i 2014. Etter at byggingen av den nye havneterminalen på Prostneset ble forsinket måtte det bestemmes et nytt sted å holde arrangementet.

Mack føyer seg nå til en liste som allerede inkluderer Biltrend i Tromsdalen, Fløyahallen og Skarphallen.

Med bare to år igjen til arrangementet går av stabelen er det et visst tidspress på arrangørene Chess Olympiad Tromsø 2014. Det jobbes nå på spreng for å få klart hvor olympiaden skal foregå.

– Vi har satt som mål at vi skal ha alternativet klart til vi drar til Istanbul i slutten av august, hvor det avvikles sjakk-OL i år, forteller Børge Robertsen, daglig leder i Chess Olympiad Tromsø 2014.

Biltrend

Bilforetningen Biltrend i Tromsdalen er også et alternativ.

Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen

– Må se bra ut

Robertsen spesifiserer at alle muligheter skal sees nøye gjennom i samarbeid med kommunen før det blir klart hvor begivenheten skal skje.

– En ting er størrelse, men andre ting er også lyd, ventilasjon, lys, litt logistikk og det reint estetiske. Det må se relativt bra ut, det er tross alt snakk om et arrangement i verdensformat, sier han.

Mack virker spennende

Børge Robertsen

Børge Robertsen, daglig leder i Chess Olympiad Tromsø 2014.

Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen

Tirsdag var Robertsen på befaring i Macks lokaler i sentrum av Tromsø. Bryggeriet flytter i disse dager virksomheten til Nordkjosbotn i Balsfjord kommune og vil stå ledig til 2014.

– Intuitivt ser det veldig spennende ut, arealmessig er det stort og det er høyt under taket med store åpne flater. Jeg kan fint se for meg at du kan plassere 1500 sjakkspillere her, forteller han om Mack før han fortsetter:

– Det er en historisk bygning i Tromsø, men vi må i så fall sminke den for å gjøre brura mye penere, sånn at den blir verdig til å ta imot et sjakk-OL.